Skip to content

Tredje raka segern efter 3-0 mot Akropolis

Helsingborgs IF visade fortsatt fin form när Akropolis IF besegrades på bortaplan med 3-0. Charlie Weberg inledde målskyttet medan Rasmus Jönsson och Viktor Lundberg punkterade matchen i andra halvlek.

Första halvlek
Det var hemmalaget Akropolis som öppnade piggast de första minuterna på Grimsta IP. Vassare chanser än ett distansavslut av Mattias Bouvin rakt på Anders Lindegaard och ett misslyckat skott av Erik Figueroa behövde emellertid inte Helsingborgs försvar konfronteras med.

HIF vaskade fram ett par hörnor efter varandra under matchens inledande 15 minuter. Efter ett par mindre lyckade försök hittade till slut Brandur Hendriksson rätt på en av hörnorna i den 18:e matchminuten. Nämligen Charlie Webergs panna, som nickade in 1-0 till bortalaget bakom John Alvbåge i målet. Det var mittbackens första mål för säsongen i HIF-tröjan och Hendrikssons femte assist i år.

Akropolis bästa kvitteringsmöjlighet kom efter knappt en halvtimme spelad. Hemmalaget skickade in en frispark i straffområdet som Lindegaard boxade ut. Bollen landade hos Daniel Larsson, som snabbt måttade ett lågt skott mot mål. Andreas Landgren stod dock väl placerad och kunde rädda skottet till hörnspark.

Unge mittfältaren Adam Kaied, som gjorde sitt första HIF-mål i derbyt senast mot Landskrona BoIS, var aktiv framåt även i den här matchen. Efter 34 minuter hittade han skottläge, men sköt en bit över ribban. Tre minuter senare drev Kaied fram bollen till Rasmus Jönsson som sköt från 16 meter, dock i famnen på Alvbåge.

Andra halvlek
Di Röe dubblerade sin ledning i den andra halvleken. 2-0 kom efter 54 minuter och ett oerhört vackert samarbete mellan Jönsson och Anthony van den Hurk. Anfallet inleddes med att Jönsson nådde van den Hurk med en passning som HIF-kaptenen tog emot skickligt, vände om och spelade tillbaka till Jönsson som kommit in i straffområdet. Mittfältaren lurade kyligt bort sin försvarare och placerade in HIF:s andra mål i matchen tillika sitt andra mål för säsongen.

Akropolis försökte gå framåt för att åstadkomma en reducering. Figueroa, som haft ett par lägen i matchen, var nära igen efter 72 minuter. Vänsterbacken fick foten på ett inlägg som reflexräddades av Lindegaard, och Landgren kunde styra bort den efterföljande returen.

Matchen punkterades istället definitivt när inhoppande Viktor Lundberg satte 3-0 i 79:e minuten. Snyggt framspelad av en annan avbytare som kommit in i andra halvlek: Assad Al Hamlawi.

En stolpträff efter 82 minuter var det närmaste Akropolis kom en reducering i andra halvlek. HIF åkte från Grimsta IP med sin tredje raka seger i Superettan.

Suhel Youssef (fjärdedomare)

18′ Charlie Weberg (Brandur Hendriksson)
55′ Rasmus Jönsson (Anthony van den Hurk)
79′ Viktor Lundberg (Assad Al Hamlawi)

70: UT: Rasmus Karjalainen och Wilhelm Loeper
IN: Assad Al Hamlawi och Benjamin Acquah

77: UT: Adam Kaied
IN: Viktor Lundberg

83: UT: Ravy Tsouka och Brandur Hendriksson
IN: Casper Widell och Vladislav Kreida

49′ Ravy Tsouka
50′ Astrit Ajdarevic