Skip to content
Foto: Linda Carlsson

Bli en del av vår matchorganisation

Inför säsongen 2023 söker vi volontärer och personal till våra matcharrangemang på Olympia. Vi ser helst att du är minst 18 år gammal.

Volontär
En del av föreningslivet bygger på volontärsarbete, inte minst vid våra matcharrangemang. Som volontär erbjuder man frivilligt sin hjälp med olika uppdrag. Volontärsuppdrag kräver ingen utbildning och arbetsuppgiften är främst att vara en hjälpande hand i matcharrangemanget. Till exempel biljettkontroll på läktarna.

Som volontär utgår ingen ersättning, men som tack för hjälpen erbjuds det något att äta och dricka innan uppdraget. Uppdraget i sig är generellt cirka tre timmar långt per matchtillfälle.

Servicevärd
Som servicevärd träffar du många människor som behöver hjälp av olika karaktär. Det är därför viktigt att du har ett bra bemötande, är vänlig, kan hantera olika situationer under stress, har ett bra tålamod och kan inge ett lugn. Dina arbetsuppgifter kan dock variera beroende på din placering på arenan. Vi behöver främst hjälp i samband med matcherna för vårt herrlag men det finns även behov vid damlagets matcher, träningsmatcher och det kan även vara aktuellt att jobba om Dam- eller U21-landslaget spelar på Olympia.

Servicevärdarna är en del i det övergripande säkerhetsarbetet, men ska inte förväxlas med säkerhetsarbete. Ordningsstörningar hanteras av utbildade ordningsvakter.

Utbildning
Du behöver ingen speciell utbildning för att söka. Däremot kommer du kostnadsfritt genomgå en digital utbildning och därmed få en certifiering för att få verka som värd inom svensk elitfotboll. Klicka här för mer info!

Ersättning
Alla servicevärdar på Olympia får ersättning, ersättningen varierar för vilket uppdrag eller hur lång tid uppdraget är vid matchtillfället. Utöver ersättningen erhålls en mat och dryck-kupong som går att nyttja i en av kioskerna under evenemanget.

Övrigt
Av att vara en del av HIF:s matchorganisation får du bra arbetslivserfarenhet och träffa väldigt mycket folk, såväl arbetskamrater som besökare. Olympia är en av Helsingborgs största mötesplatser med alla olika målgrupper.

Förutom våra matchtillfällen anordnar vi en kickoff innan säsongsstarten samt en avslutning efter sista matchen för dem som varit en del av matchorganisationen under säsongen.

Anmälan
Vid intresse kontakta arrangemang@hif.se. Skriv om du är intresserad av att hjälpa föreningen som volontär eller som servicevärd.