skip to Main Content

Helsingborgs IF är en förening som vill göra skillnad på riktigt och skapa ett engagemang mer än bara på planen. Vi arbetar hårt med att vara en aktiv del i regionens arbete för ett bättre samhälle.

Vårt hållbarhetsarbete är samlat under namnet ”Starka Tillsammans” och baseras på 5 olika grundstenar: Hälsa, Inkludering, Sysselsättning, Samverkan samt Miljö & Klimat.

Detta inkluderar skolbesök, att fånga upp ungdomar efter skoltid, aktivera barn och ungdomar samt få upp deras ögon för föreningslivet och dess gemenskap. Vi strävar också efter att skapa möjligheter för invånare i Helsingborg som går på ekonomiskt bistånd att få kontakt med näringslivet genom vårt affärsnätverk – HIF-nätverket.

Vi pratar mycket om hälsa och hur viktigt det är för vårt välmående, skapar aktiviteter som främjar en aktiv livsstil, bekämpar utanförskap och arbetar hårt med integration och tillhörighet.

Vi arbetar med FN:s globala hållbarhetsmål och har tillsammans med våra partners valt ut de mest relevanta för vår verksamhet.

Har du frågor eller tankar kring hur vi tillsammans kan göra skillnad, eller vill vara med och stötta vårt hållbarhetsarbete, kontakta oss gärna.

Kontakt
Anna Eklund
Hållbarhetschef
anna.eklund@hif.se