Skip to content

Helsingborgs IF är en förening som vill göra skillnad på riktigt och skapa ett engagemang mer än bara på planen. Vi arbetar hårt med att vara en aktiv del i regionens arbete för ett bättre samhälle.

Vårt hållbarhetsarbete är samlat under namnet ”Starka Tillsammans” och baseras på 5 olika grundstenar: Hälsa, Inkludering, Sysselsättning, Samverkan samt Miljö & Klimat.

Detta inkluderar skolbesök, att fånga upp ungdomar efter skoltid, aktivera barn och ungdomar samt få upp deras ögon för föreningslivet och dess gemenskap. Vi strävar också efter att skapa möjligheter för invånare i Helsingborg som går på ekonomiskt bistånd att få kontakt med näringslivet genom vårt affärsnätverk – HIF-nätverket.

Vi pratar mycket om hälsa och hur viktigt det är för vårt välmående, skapar aktiviteter som främjar en aktiv livsstil, bekämpar utanförskap och arbetar hårt med integration och tillhörighet.

Vi arbetar med FN:s globala hållbarhetsmål och har tillsammans med våra partners valt ut de mest relevanta för vår verksamhet.

Har du frågor eller tankar kring hur vi tillsammans kan göra skillnad, eller vill vara med och stötta vårt hållbarhetsarbete, kontakta oss gärna.

Kontakt
Anna Eklund
Hållbarhetschef
anna.eklund@hif.se

HIF i skolan med Beat diabetes

Helsingborgs IF, i samverkan med vår samarbetspartner Beat Diabetes, besöker skolor i mellanstadiet. Vårt hälsoprojekt ”HIF i skolan” är uppdelat på tre träffar med respektive klass.

Läs mer
Fotboll för alla

Under parollen ”Fotboll för alla” har vi samlat våra insatser kring spontanfotboll. För Helsingborgs IF är det viktigt att det inte finns några hinder för barn och ungdomar att röra på sig.

Läs mer
Fotboll nära dig

Tillsammans med Helsingborgshem har vi etablerat aktiviteter kvällstid på plats i våra utvalda områden. Varje vecka träffas tjejer och killar och spelar spontanfotboll tillsammans.

Läs mer
Arbete mot utanförskap

Helsingborgs IF, Tillväxt Helsingborg och Arbetsmarknadsförvaltningen har ingått ett samarbete med fokus på att arbetslösa invånare med ekonomiskt bistånd ska introduceras till arbetsmarknaden.

Läs mer
Positiv supporterkultur

Helsingborgs IF har ett nära samarbete med våra officiella supporterföreningar, Kärnan och HIF Vännerna, för att skapa och upprätthålla en positiv supporter-  och läktarkultur.

Läs mer
Miljö / Klimat

Vi har skrivit på klimatavtalet för Helsingborgs Stad och kommer aktivt arbeta med att begränsa vårat klimatavtryck.

Läs mer