skip to Main Content
Foto: Linda Carlsson

Nu startar vi initiativet HIF-fonden

Enligt en rapport från Rädda Barnen lever 14,2% av Helsingborgs barn och ungdomar i ett ekonomiskt utsatt hushåll. Detta gör att barnen i många fall inte har möjlighet att vara en del av föreningslivet. Därför startar vi nu initiativet HIF-fonden för att främja idrottande i vår stad och region oavsett vilken fotbollsförening man önskar tillhöra. Tillsammans kan vi göra stor skillnad för många såväl barn som föräldrar i vår stad.

Har du fotbollsskor och/eller träningskläder i användbart skick som inte längre används? Då vill vi gärna samla in det till HIF-fonden och hjälpa till att uppfylla drömmar om deltagande på fotbollsplanen.

Du kan lämna materialet i Olympiashopen under öppettider eller på matchdag i tält utanför Olympia. Som tack för din hjälp kommer du att få en matchbiljett till en av herrarnas hemmamatcher*. För att få två matchbiljetter behöver du skänka ett par fotbollsskor eller ett “klädpaket” innehållandes minst fyra träningsplagg (t-shirt, långärmad tröja, shorts eller träningsbyxa).

*Vi förbehåller oss rätten att inte erbjuda matchbiljetter om träningsutrustningen inte är i tillräckligt bra skick. Utrustningen kan lämnas in utan att den berättigar matchbiljetter.

Ditt bidrag kan leda till att ett barn som alltid har drömt att snöra på sig ett par fotbollsskor, faktiskt kan få göra det. Tillsammans kan vi göra det möjligt, men vi behöver din hjälp.

Delar av materialet kommer att delas ut i samband med olika aktiviteter och delar kommer att säljas till ett lågt pris där pengarna som samlas in oavkortat kommer gå till HIF-Fonden. Privatpersoner kommer kunna söka medel från fonden för att betala tränings- eller medlemsavgifter i en förening. Ekonomiskt stöd kan sökas för att kunna gå med i flera olika föreningar, inte bara HIF.

Öppettider Olympiashopen:

Uppdaterade öppettider hittar du alltid här!