Skip to content

Övertygande seger mot allsvenska Varberg

HIF besegrade Varbergs BoIS med 2-0 i en träningsmatch på Olympia. Max Svensson och Wilhelm Loeper gjorde lagets två mål.

Första halvlek
Det hann inte gå mer än 20 sekunder från att Anthony van den Hurk sparkade igång matchen på Olympia innan HIF fick en hörna. Den resulterade i ett farligt skott från Andreas Landgren som dock kunde nickas undan av Varbergs försvarare.

I den femte minuten kom gästerna till sin bästa chans i den första halvleken när Ryan Moons inlägg från höger hittade Robin Tranbergs panna inne i straffområdet. Hans nick gick dock över Kalle Joelssons ribba. Drygt åtta minuter senare var det farligt på andra hållet när HIF ställde om och Wilhelm Loeper drog till med ett tungt skott från högerposition. Stojan Lukic i Varbergs mål kunde dock rädda ut till hörna.

I den 17:e minuten drogs van den Hurk ner efter ett fint anfall ihop med Brandur Hendriksson och Viktor Lundberg. Max Svensson tog hand om frisparken och placerade snyggt in bollen i mål trots att motståndare sprang ner på mållinjen för att försöka nicka undan bollen. Fyra minuter senare hittade Lundberg Loeper i djupled. Han la upp bollen till sin vänsterfot och placerade kyligt in 2-0 till HIF.

HIF kontrollerade sedan resten av halvleken utan att skapa några större målchanser innan domaren blåste av för halvtidspaus.

Andra halvlek
Ett par skador och många byten gjorde att tempot i den andra halvleken blev något lägre. Varberg fick en hörna efter ett halvfarligt skott från Albin Winbo tio minuter in i den andra halvan och var i den 68:e minuten nära ett kvitteringsmål men bollen gick i Anders Lindegaards högra stolpe.

I den sista ordinarie spelminuten var Robin Simovic nära att kopiera Max Svenssons frisparksmål men Lindegaard stod i vägen. Två minuter senare testade Andreas Landgren August Strömberg med ett tungt skott från distans men målvakten klarade att ta skottet. Det var också det sista som hände i matchen.

Kaspar Sjöberg

18′ 1-0 Max Svensson (Frisparksmål)
22′ Wilhelm Loeper (Viktor Lundberg)

46′
UT: Kalle Joelsson, Ravy Tsouka, Rasmus Jönsson, Brandur Hendriksson & Wilhelm Loeper
IN: Anders Lindegaard, Casper Widell, Vladislav Kreida, Benjamin Acquah & Adam Kaied.

51′
UT: Adam Kaied
IN: Noel Mbo

65′
UT: Viktor Lundberg
IN: Dennis Olsson

72′
UT: Bödvar Bödvarsson & Anthony van den Hurk
IN: Emil Hellman & Assad Al Hamlawi

78′
UT: Max Svensson
IN: Alhaji Gero

17′ Albert Ejupi
45+1′ Andreas Landgren