Skip to content

HIF vann sundsderbyt mot FC Helsingör

Helsingborgs IF hade inga problem med att besegra FC Helsingör på Olympia. Hemmalaget hade klart flest chanser och vann komfortabelt med 2-1 efter en sen bortareducering. Målen gjordes i första halvlek av Anthony van den Hurk och Max Svensson.

Första halvlek
Det var de blå- och vitrandiga gästerna som inledningsvis var närmast mål på Olympia. I den femte minuten fick Helsingör en hörna som nickades av mittbacken Nikolaj Hansen. En nick som skapade viss oro i HIF-försvaret, men som kunde rensas undan en halvmeter innan gästerna kunde styra in bollen.

Istället var det HIF som kunde gå upp i en tidig ledning. Efter sju minuter styrde kapten Anthony van den Hurk vackert in 1-0 genom att glidtackla in Brandur Hendrikssons frisparksinlägg. En drömöppning för hemmalaget.

HIF fortsatte att anfalla och hamnade i många ”nästanlägen”. Farligast blev det efter 25 minuter när högerbacken Andreas Landgren smög upp i anfallet och serverades en utsökt passning av mittbacken Charlie Weberg. Landgren kom fri mot Helsingörs målvakt som dock lyckades parera avslutet.

Det var därför inte oförtjänt när Max Svensson satte 2-0 efter halvtimmen spelad. Svensson stack i djupled och fick bollen av Landgren, kom något ur vinkel men väntade kyligt ut målvakten och rullade retfullt in bollen i mål bakom Christoffer Petersen.

Reduceringen var ytterst nära efter 35 minuter. Gästerna fick en drömträff från tjugo meter men bollen studsade i ribbans undersida och ut någon decimeter från mållinjen. Tvåmålsledningen förblev intakt in i halvtidsvilan.

Andra halvlek
Hemmalaget fick tidigt två bra chanser att utöka sin ledning ytterligare i andra halvlek. Redan efter en minut dundrade Viktor Lundberg iväg ett tungt långskott, dock en bit utanför vänstra stolpen. Då var van den Hurk betydligt närmare när han fyra minuter senare träffade ribban med ett skott strax utanför straffområdet.

Det var återigen van den Hurk som höll sig framme för nästa farlighet efter 61 minuter. Hendriksson chippade in en passning i straffområdet och anfallaren fick bollen serverad av en försvarare i Helsingör som försökte nicka bort bollen. Petersen i målet lyckades dock sträcka ut ett ben och göra en jätteräddning som förnekade van den Hurk sitt andra mål i matchen.

Under matchens sista tjugo minuter bytte HIF in fyra spelare från bänken: Vladislav Kreida, Wilhelm Loeper, Noel Mbo och Casper Widell. Dessutom hade anfallaren Assad Al Hamlawi kommit in i halvtid. Hemmalaget fortsatte att kontrollera matchen men bjöd bortalaget på ett tröstmål då Oliver Drost reducerade i matchens 90:e minut vilket också blev matchens sista mål.

Daniel Gorgievski (assisterande)

8′ Anthony van den Hurk (Brandur Hendriksson)
31′ Max Svensson (Andreas Landgren)
90′ Oliver Drost

46′ UT: Max Svensson
IN: Assad Al Hamlawi

72′ UT: Brandur Hendriksson
IN: Vladislav Kreida

75: UT: Adam Kaied, ViktorLundberg, Andreas Landgren
IN: Wilhelm Loeper, Noel Mbo, Casper Widell

18′ Brandur Hendriksson