Skip to content

Derbyseger borta mot Landskrona BoIS

HIF vann årets andra derby mot Landskrona BoIS med 1-0. Adam Kaied blev segerskytt för bortalaget.

Första halvlek
Den första halvleken var inledningsvis en hård och jämn tillställning. Hemmalaget Landskrona BoIS skapade matchens första möjlighet efter tolv minuter sedan Alexander Tkacz avlossat ett skott i straffområdet. Skottet blockerades av Charlie Weberg nära mål. På den efterföljande hörnan tvingades även Anders Lindegaard till en kvalificerad räddning.

HIF skapade sin första möjlighet efter 15 minuter när Wilhelm Loeper hittade Adam Kaied i straffområdet. Kaieds nick gick dock strax utanför. Dryga 10 minuter senare skulle de båda i allra högsta grad vara inblandade i bortalagets ledningsmål. Loeper avancerade och slog ett hårt inlägg från sin högerkant, Amr Kaddoura stötte ut bollen till en fristående Adam Kaied som med sin vänsterfot gav HIF ledningen.

Kort därefter skapade HIF ett nytt bra läge när Loepers inlägg avslutades av Rasmus Karjalainen, denna gången räddat av Kaddoura.

HIF kontrollerade spelet efter ledningsmålet men Landskrona BoIS skulle hinna skapa en kvitteringschans innan den första halvlekens slut. I den 34:e minuten avlossade Kevin Jensen från distans och tvingade Anders Lindegaard till en räddning. Noterbart från den första halvleken var också att Anders Lindegaard tvingades till ett byte efter en kollision med Ravy Tsouka, Kalle Joelsson ersatte.

Andra halvlek
Hemmalaget försökte få till en kvittering under den andra halvleken men kom aldrig till en riktigt stor kvitteringschans. Istället var det HIF som skapade de stora chanserna.

Den första möjligheten kom till efter 58 minuter. I en rörig situation styrde Anthony van den Hurk ett avslut från Emil Hellman, en styrning som räddades på mållinjen, på returen skulle även Charlie Webergs avslut räddas på mållinjen av hemmaförsvarare.

I matchminut 70 skapade HIF nästa stora möjlighet till utökad ledning. Målskytten från den första halvleken Adam Kaied testade Amr Kaddoura på nytt men denna gången lyckades hemmamålvakten avstyra möjligheten. I takt med att Landskrona BoIS satsade framåt i slutskedet av matchen öppnades kontringsmöjligheter för HIF. Den bästa möjligheten fick Wilhelm Loeper efter en djupledsboll av inhoppande Viktor Lundberg.

HIF vann dagens bortaderby mot Landskrona BoIS med 1-0 efter Adam Kaieds mål i den första halvleken.

Joakim Östling

26´ Adam Kaied

45+2 UT: Anders Lindegaard IN: Kalle Joelsson
75´ UT: Rasmus Karjalainen IN: Viktor Lundberg
89´ UT: Anthony van den Hurk IN: Assad Al Hamlawi

17´ Wilhelm Loeper
65´ Adam Kaied
77´ Brandur Hendriksson