Skip to content

Reda Chahrour ny Klubbdirektör för HIF

Reda Chahrour, som sedan november varit tillförordnad klubbdirektör för föreningen, träder nu in i rollen som permanent klubbdirektör.

Reda Chahrour har en bakgrund som spelare i vår förening som sträcker sig långt tillbaka. Därefter har han bland annat varit försäljningschef på HD-Sydsvenskan i sju år innan han återvände till HIF våren 2019 i rollen som affärsområdeschef. Han har sedan dess varit kommersiell chef, vice VD och sedan november månad tillförordnad klubbdirektör.

– Jag har alltid präglats av den utbildning och uppfostran jag fått i föreningslivet och framför allt i Helsingborgs IF. Därför är det otroligt inspirerande att få detta ärofyllda uppdrag i föreningen jag brinner för. Jag vill rikta ett stort tack till styrelsen för förtroendet och alla runt föreningen för oerhört fint samarbete under de senaste månaderna. Tillsammans med den slimmade men hårt arbetande organisationen ser jag framemot att tillsammans nå våra mål på både kort och inte minst lång sikt, säger Reda Chahrour.

De senaste sex månaderna har det vuxit fram en ny organisation utifrån nya ekonomiska ramar och en ny strategisk inriktning. Formellt har Reda Chahrour verkat i rollen som tillförordnad klubbdirektör sedan december. I rollen som vice klubbdirektör påbörjades uppdraget dock tidigare än så. I sina roller har Reda varit viktig i formerandet och ledningen av den befintliga organisationen.

Parallellt med det pågående arbetet har styrelsen genomfört en rekryteringsprocess avseende klubbdirektörsposten.

Fredrik Karlsson, ordförande Helsingborgs IF:
– Styrelsen har som ett led i rekryteringsarbetet tagit fram en önskvärd klubbdirektörsprofil med kravspecifikationer och arbetsbeskrivning. Redas hårda och målinriktade arbete de senaste månaderna, tillsammans med övriga delar av organisationen, har, i kombination med hans tidigare erfarenheter och insatser i föreningen, utvärderats utifrån den här profilen. Vi känner oss både trygga med och glada över att vi nu har Reda som klubbdirektör på permanent basis.

– Med den här viktiga pusselbiten på plats har vi nu spikat ett lag på, förhoppningsvis, lång sikt även på kansliet, vilket är viktigt inte minst för att det långsiktiga relationsbyggandet med intressenter runt om föreningen – staden, sponsorer, supportrar – ska kunna fortsätta utan att vi tappar fart. Relationer som är mycket viktiga för föreningens fortsatta utveckling och resa framåt, avslutar Fredrik Karlsson.

Helsingborgs IF:s styrelse