Skip to content

Tre poäng i mötet mot Jönköpings Södra IF

I tisdagens hemmamatch mot Jönköpings Södra IF gjorde HIF ett tidigt ledningsmål, det satte prägel på matchen som slutade 3-0 till hemmalaget. Målen gjordes av Brandur Hendriksson, Anthony van den Hurk, och Adam Kaied.

Första halvlek
Matchen inleddes med hög press från hemmalagets sida och redan efter sju spelade minuter kom utdelningen då Brandur Hendriksson brände av ett skott från ett par meter utanför straffområdet som i en båge gick in bakom målvakten Frank Pettersson i vänster kryss. Därmed stod det 1-0 till HIF.

Halvleken fortsatte med ett omväxlande spel där HIF tidvis hade mycket bollinnehav och en hög offensiv press på motståndarna. Adam Kaied skapade sig vid flertalet tillfällen stora ytor och Wilhelm Loeper gjorde ett antal långa löpningar längs högerkanten men inga av anfallen lyckades penetrera Jönköpings försvar. Istället kom gästerna vid flera tillfällen till anfall men gick bet varje gång då HIF lyckades avvärja och rensa bort bollen, trots att det vid ett par tillfällen inte var alltför långt borta med ett kvitteringsmål. Strax innan domaren blåste av den första halvleken drog Assad Al Hamlawi på sig ett gult kort och HIF gick till halvtidsvila i ledning med ett mål mot noll, men inte efter brist på fler målchanser.

Andra halvlek
Inledningen på den andra halvleken kännetecknades av stora omställningar och ett högt kontringsspel. De många kontringarna innebar också ett hårt spel, som blåstes av för frispark gång efter annan. Tidigt i halvleken fick Charlie Weberg en varning, därefter höll Jönköping en hög press på HIF och tvingade ner hemmalaget i eget straffområde där de fick rensa bollarna som besökarna matade in. Spelet vände snart igen. HIF fick bollövertaget och kunde inleda anfall efter anfall. Efter 60 spelade minuter lossade målskytten Hendriksson av ett hårt skott, som Jönköpings Frank Pettersson denna gången fick händerna på. Bara minuterna senare kom HIF återigen till avslut på mål då Hendriksson avlossade ytterligare ett skott som Pettersson släppte en retur på, vilken Anthony van den Hurk kunde nicka in i mål för 2-0 till HIF.

Därefter fortsatte hemmalaget dominera i det offensiva spelet. Med tio ordinarie minuter kvar spelade Benjamin Acquah fram Rasmus Karjalainen, båda nyligen inbytta. Bollen gick i mål men dömdes bort för offside. 3-0 skulle dock komma minuterna senare då Adam Kaied kom fri med målvakten efter en passning från Casper Widell och kallt kunde lyfta bollen över målvakten in i mål. Di Röe fortsatte att pressa, och matchen avslutades med stort övertag av Helsingborg, med slutresultatet 3-0. Därmed förankrar de sig på andraplatsen i tabellen med endast en poäng upp till ledande IFK Värnamo.

Max Persson (fjärdedomare)

7′ Brandur Hendriksson
68′ Anthony van den Hurk
85′ Adam Kaied

72′ UT: Assad Al Hamlawi IN: Rasmus Karjalainen
79′ UT: Wilhelm Loeper IN: Benjamin Acquah
88′ UT: Anthony van den Hurk, Adam Kaied, Brandur Hendriksson IN: Viktor Lundberg, Dennis Olsson, Vladislav Kreida

45′ Assad Al Hamlawi
50′ Charlie Weberg
82′ Eric Johana Omondi