skip to Main Content
Foto: Bildbyrån

Maya Waltersson lämnar HIF

Helsingborgs IF meddelar att forwarden Maya Waltersson lämnar föreningen efter tre säsonger.

Maya Waltersson har varit med sedan den första träningen när HIF återetablerade sin damverksamhet i januari 2021. Sedan dess har hon spelat 61 matcher, tagit tre seriesegrar på lika många säsonger och gjort 60 mål. Efter att ha varit med på resan till division 1 lämnar hon nu föreningens damlag.

– Först och främst vill jag tacka alla spelare och ledare för dessa tre åren. Det har varit en enorm utmaning och ära att bära den röda tröjan och jag är otroligt tacksam för denna möjligheten. Sedan vill jag tacka alla supportar för ert fantastiska stöd under alla dessa år och hoppas att det kommer fortsätta så. Jag kommer för evigt att vara röd och blå, säger Maya.

Forwarden kommer under vintern att representera HIF i futsal innan hon lämnar klubben.

– Maya har sedan dag ett bidragit med oerhört mycket energi och verkligen satt laget först. Med sina 60 mål på 61 matcher har hon i allra högsta grad även bidragit till våra serieavancemang. Hon är en sann HIF:are som för alltid kommer kunna bära med sig stoltheten över att ha representerat sin förening, säger Kristoffer Schönbeck, huvudtränare dam & sportsligt ansvarig för F17- & damlag.

Vi tackar Maya för hennes insatser i den rödblåa tröjan och önskar stort lycka till i framtiden!