Skip to content

Lucas Lingman klar för HIF

Helsingborgs IF och HJK Helsingfors är överens om en övergång för mittfältaren Lucas Lingman. 23-åringen har tecknat ett fyraårsavtal med HIF.

Lucas Lingman inledde sin fotbollskarriär i FC Honka innan han som 13-åring lämnade moderklubben för HJK i Finlands huvudstad. År 2015 flyttades han upp till A-laget och gjorde som 17-åring sin debut i landets högstaliga. Efter en flytt till RoPS var han inför 2020 tillbaka i HJK där han vunnit ligan tre gånger, blivit tvåfaldig cupmästare och även lyft en ligacuppokal. På meritlistan har han också 14 U21-landskamper och Europaspel.

– Allt har gått bra och jag är glad över att vara här. Klubben är stor och jag kommer till en större och mer konkurrenskraftig liga där jag kan utvecklas. Jag har sett klipp på fansen och det ser ut som att HIF har bra supportrar så jag hoppas få se dem snart, säger mittfältaren.

– Lucas har en otrolig erfarenhet sett till hans ålder med över hundra högstaligamatcher i Finland, Champions League- och Europa League-kval samt spel i UEFA Conference League. Han är en tvåvägsspelare med karaktär som haft en bärande roll i både HJK och det finländska U21-landslaget. Dessutom besitter han en väldigt känslig vänsterfot som kommer att bli ett hot både i spelet och från fasta situationer, säger sportchef Andreas Granqvist.

Vi hälsar Lucas varmt välkommen till HIF!