Skip to content
Foto: Linda Carlsson

HIF-match mot BK Astrio flyttas

I god dialog med Helsingborgs Stad har beslutet tagits att flytta damlagets hemmamatch mot BK Astrio på lördag från Olympia till Olympiafältet Plan 5. Anledningen är att tre matcher på sex dagar riskerar att påverka spelplanens skick i negativ bemärkelse för resten av säsongen.

Herrlaget tar emot Skövde AIK på torsdag och Jönköpings Södra IF på tisdag. Däremellan gästas damlaget av BK Astrio på lördag. På grund av arenakraven som finns för spel i Superettan är det inte möjligt att spela herrmatcherna på en annan spelplan i Helsingborg än på Olympia. För att inte riskera planens skick har vi i dialog med Helsingborgs Stad kommit överens om att flytta damernas match till Olympiafältet Plan 5.

– Denna dialog har vi haft ända sedan herrarnas spelschema offentliggjordes och har haft en beredskap på att kunna spela matchen på Plan 5. Det påverkar inte oss i våra förberedelser och självklart ser vi hellre att vi har en fin gräsmatta att spela på inne på Olympia under resten av säsongen än att riskera det för en match, säger Anders Ljung, verksamhetsansvarig för flick- & damfotboll i Helsingborgs IF.