skip to Main Content
Foto: Bildbyrån

HIF klart för Allsvenskan!

HIF besegrade Halmstads BK med 3-1 på bortaplan i den avgörande kvalmatchen. Med 3-2 sammanlagt tog laget klivet upp till Allsvenskan. Målskyttar blev Wilhelm Loeper, Anthony van den Hurk och Rasmus Karjalainen.

Första halvlek
HIF inledde matchen aggressivt och framåtlutat. Man satte hög press på Halmstads backlinje och lyckades komma till ett par heta chanser. Den första god möjligheten fick Adam Kaied men hans vänsterskott räddades av målvakten.

I den 32:a minuten jämnade HIF ut den totala ställningen när Brandur Hendrikssons djupledsboll nådde Wilhelm Loeper. Assistkungen trixade med sig bollen och satte den i en hög båge över målvakten till 1-0. Glädjen blev dock kortvarig då HBK kvitterade bara sju minuter senare. Marcus Antonsson serverade Samuel Kroon som placerade in bollen i nät.

Andra halvlek
Den andra halvleken såg spelmässigt ut som den första. HIF dominerade och kom till ett par chanser men den allra bästa fick hemmalaget när Kroon från nära håll fick en dålig träff som Casper Widell kunde nicka undan.

Inbytte Dennis Olsson samlade upp en boll på vänsterkanten i den 84:e minuten och serverade med ett perfekt inlägg Anthony van den Hurk som från nära håll nickade in det förlösande 2-1-målet. Vild glädje utbröt och HIF-kaptenen blev varnad efter att ha slitit av sig sin tröja.

Närmast att kvittera för Halmstad var Edvin Kurtulus men hans skott mot krysset tvingade Kalle Joelsson att sträcka ut och rädda ut bollen till hörna. Istället satte HIF spiken i kistan. I matchen sista ordinarie spelminut nyttjade Rasmus Karjalainen ett försvarsmisstag och placerade kyligt in 3-1-målet. Segern innebär att HIF spelar i Allsvenskan 2022.

25. Kalle Joelsson (mv)
2. Ravy Tsouka
5. Brandur Hendriksson
8. Vladislav Kreida
13. Wilhelm Loeper
14. Casper Widell
15. Assad Al Hamlawi
19. Bödvar Bödvarsson
21. Charlie Weberg
31. Adam Kaied
39. Anthony van den Hurk (K)

7. Viktor Lundberg
10. Rasmus Jönsson
11. Rasmus Karjalainen
18. Alexander Nilsson (mv)
20. Dennis Olsson
27. Benjamin Acquah
28. Victor Blixt

Glenn Nyberg

32′ 0-1 Wilhelm Loeper (Brandur Hendriksson)
39′ 1-1 Samuel Kroon
84′ 1-2 Anthony van den Hurk (Dennis Olsson)
90′ 1-3 Rasmus Karjalainen

64′ Bödvar Bödvarsson (ut)
Dennis Olsson (in)

74′ Assad Al Hamlawi (ut)
Vladislav Kreida (ut)
Rasmus Karjalainen (in)
Rasmus Jönsson (in)

84′ Ravy Tsouka (ut)
Victor Blixt (in)

1′ Brandur Hendriksson
67′ Vladislav Kreida
67′ Ravy Tsouka
85′ Anthony van den hurk
90′ Rasmus Karjalainen