Skip to content

Uddamålsförlust mot FC Helsingör

FC Helsingör fick revansch från sommarens träningsmatch och vann med samma siffror som HIF gjorde då: 2-1. Adam Kaied blev vår enda målskytt i matchen.

Första halvlek
Matchens första målchans tillföll gästerna men Casper Widell lyckades störa motståndaren tillräckligt mycket för att tvinga honom att skjuta över målet. I den tolfte minuten skulle dock FC Helsingör hitta sitt ledningsmål. Efter en hörna nickades bollen in av lagkapten Nikolaj Hansen. Minuten senare var Benjamin Acquah nära att kvittera men hans lobbförsök räddades av målvakten som var tidigt ute.

En halvtimme in i matchen stod Kalle Joelsson för en jätteräddning efter en tilltrasslad situation inne i HIF-straffområdet. Trots ett par halvchanser vardera gick lagen till halvtidsvila med 0-1 på resultattavlan.

Andra halvlek
Gästerna från andra sidan sundet fick en drömstart på den andra halvleken. Redan fyra minuter in fick man till en fin träff som seglade upp i det bortre krysset, otagbart för Joelsson i HIF-målet.

I den 54:e minuten vände Lucas Lingman spelet fint till högerkanten där Wilhelm Loeper kom fram. Med ett inlägg hittade han inhopparen Assad Al Hamlawi som fick iväg ett avslut som målvakten räddade. Åtta minuter senare fick laget utdelning. Denna gång kom Viktor Lundberg på överlapp på högerkanten och hittade Adam Kaied som från nära håll slog in sin egen retur.

Brandur Hendriksson hade en frispark tätt utanför och var på en annan fast situation nära att assistera till ett kvitteringsmål. Casper Widells nick gick dock tätt utanför. Några fler mål blev det inte och Öresundspokalen hamnade på den danska sidan av sundet.

Oscar Johnson

12′ 0-1 Nikolaj Hansen
49′ 0-2
62′ 1-2 Adam Kaied (Viktor Lundberg)

46′
UT: Anthony van den Hurk, Benjamin Acquah & Ravy Tsouka
IN: Assad Al Hamlawi, Rasmus Jönsson & Viktor Lundberg

67′
UT: Wilhelm Loeper
IN: Joseph Amoako

77′
UT: Adam Kaied
IN: Vilgot Carlsson

30′ Ravy Tsouka
60′ Adam Kaied
74′ Lucas Lingman
81′ Rasmus Jönsson
82′ Brandur Hendriksson