skip to Main Content
Foto: Linda Carlsson

Patrik Abrahamsson lämnar HIF:s ungdomsakademi

Patrik Abrahamsson, målvaktstränare i HIF:s akademi och assisterande tränare för P19-laget, kommer att lämna klubben efter säsongen. Han fortsätter karriären som målvaktstränare för Trelleborgs FF:s seniorlag.

Efter att ha varit en lovande målvakt och ungdomsproffs i England tvingade skadorna Patrik att byta yrkesbana. Sedan nästan sju år tillbaka har han varit en del av HIF:s ungdomsakademi som tränare och ledare. Han har främst ansvarat för målvakterna men också varit assisterande tränare för flera lag. Efter säsongen lämnar han dock klubben för att vara målvaktstränare i Trelleborgs FF:s seniorlag.

– Beslutet att lämna har inte varit lätt att ta, samtidigt har jag fått en möjlighet som går i linje med mina ambitioner som fotbollstränare och möjligheten att ta steget upp på seniornivå vilket jag känner mig helt redo för efter att ha tagit alla steg genom HIF:s ungdomsverksamhet. Jag kom in som 18-åring och har vuxit otroligt mycket både som människa och fotbollstränare. Mycket av det har jag klubbens alla kompetenta tränare och framförallt Jonas Ohlander att tacka för som såg mig för den jag var och drivet jag hade trots min unga ålder. Klubben har en väldigt bra ungdomsverksamhet som jag är stolt över att ha verkat i och representerat. Jag vill avsluta med att säga att jag haft fantastiskt roligt och skapat så många fina minnen tillsammans med alla i ungdomsverksamheten och jag är tacksam för hur Micke på ett professionellt sätt hanterat och bemött mig under förhandlingarna, säger Patrik.

HIF:s akademichef Mikael Dahlberg ser positivt på att klubben utbildar duktiga tränare.

– Patrik har varit i HIF i snart sju år och lagt ned ett stort jobb för föreningen. Han har genom sin kunskap och sitt engagemang inte bara utvecklat våra målvakter utan även verksamheten i stort. Det är viktigt för oss som akademi att inte bara utbilda spelare till elitnivå utan även tränare, säger han.

Vi tackar Patrik för hans insatser i HIF och önskar stort lycka till i hans nästa uppdrag!