Skip to content

Hemmaseger mot Akropolis IF

I publikens återkomst till Olympia fick man se HIF besegra Akropolis med 1-0. Assad Al Hamlawi gjorde matchens enda mål.

Första halvlek
Matchen präglades inledningsvis av att HIF tog tag i bollinnehavet utan att skapa några klara målchanser. Hemmalagets första målchans kom till efter ett forwardssamarbete mellan Anthony van den Hurk och Assad Al Hamlawi där den förstnämnda avslutade en bit utanför från distans.

I matchens 26:e minut skulle dock dödläget brytas sedan Assad Al Hamlawis avslut fått publiken på Olympia att åter få fira ett hemmamål. Adam Kaied utmanade längs högerkanten, hans vänsterinlägg damp ned centralt i straffområdet där flertalet hemmaspelare befann sig. Andreas Landgren var en drivande kraft i att få fram bollen till Assad Al Hamlawi som distinkt avslutade längs marken.

HIF:s spelövertag ökade efter målet och därtill skulle man skapa en god målchans kort efter målet. Anthony van den Hurk förarbetade till Brandur Hendriksson vars låga skott räddades av John Alvbåge i bortalagets mål.

Farligheter för Akropolis var sällsynta i den första halvleken men efter en hörna i 38:e minuten skapade man en god kvitteringsmöjlighet. Bollen dansade längs mållinjen men HIF kunde med hjälp av Anders Lindegaard och Charlie Weberg freda sig.

Anthony van den Hurk stod i halvlekens sista minut för en soloprestation som slutade med en ribbträff och även den främsta chansen till utökad hemmaledning i matchen. Kort därefter blåstes den första halvleken av vid ställning 1-0.

Andra halvlek
Efter halvtidspausens avtackning av Max Svensson kom hemmalaget ut och skruvade upp tempot och hade ett tydligt kommando i matchen. Trots det stundtals fina kombinationsspelet lyckades man inte riktigt komma till de stora målchanserna. HIF hade dock flera farliga inspel som kunde renderat i mer, till exempel efter långt anfall i matchminut 48 som avslutades med att Andreas Landgren hittade ett fint inspel längs marken till Viktor Lundberg i en bra position. Lundberg hade dock inte balans och avslutet letade sig över.

I sin kvitteringsjakt lyckades Akropolis förändra matchbilden något under de senare delarna av halvleken. Närmast en kvittering kom man i matchminut 68 när ett lågt inspel från höger sånär kunde nå en tå på en framstörtande bortaspelare från nära håll. Noterbart är att direkt efter Akropolis möjlighet fick HIF-publiken se en debutant när Benjamin Acquah äntrade planen, Acquah fick dock olyckligt nog kliva av plan skadad mot slutet av matchen.

HIF behöll sin ledning vilket innebär att man vann med 1-0 och tog alla tre poängen hemma på Olympia inför drygt 3000 åskådare.

Fredrik Hansson

26´ Assad Al Hamlawi

68´ UT: Viktor Lundberg IN: Benjamin Acquah
76´ UT: Assad Al Hamlawi IN: Noel Mbo
89´ UT: Benjamin Acquah IN: Vladislav Kreida

66´ Bödvar Bödvarsson