skip to Main Content
Foto: Linda Carlsson

Publikinformation: HIF – GAIS

Tisdagen den 2 maj klockan 19:00 tar HIF emot GAIS i Stuart Baxters återkomstsmatch på Olympia. Nedan finns information om arrangemanget för dig som ska stötta laget på plats.

Biljetter
Biljetter finns att köpa på webben. Klicka här!

Biljettluckorna på den södra sidan av Olympia öppnar klockan 18:00. Biljetter finns även till försäljning i Olympiashopen som har öppet på matchdagen 17:00-19:00 samt femton minuter efter slutsignal, hos Väla Infocenter 10-20 på vardagar och 10-18 på helger samt på Dunkers Kulturhus. Öppettider hittar du här!

Barn 0-5 år behöver inte en egen biljett utan går gratis i sällskap med vuxen. De har då ingen egen numrerad sittplats.

Event utanför arenan
I det sydöstra hörnet kommer vi att ha speed shooting, fotbollsdart, ansiktsmålning, utdelning av popcorn, försäljning av grillad mat, musik och insamling till HIF-fonden.

Testa Frisbee-golf med vår matchvärd XXL utanför det sydöstra hörnet av Olympia.

Måljakten – Enkelt sätt att stötta HIF på
Att gå med i måljakten går snabbt och är ett enkelt sätt att stötta HIF på. Välj om du vill bidra med 1, 2, 5, 10, 20, 50 eller 100kr per mål som HIF:s representationslag gör i tävlingsmatcher samt om du vill vara anonym eller om ditt namn ska finnas med i listan nedan. Sedan är din registrering kvar tills du avregistrerar dig.

Läs mer och kom igång här!

Insamling för HIF-fonden
Har du fotbollsskor och/eller träningskläder i användbart skick som inte längre används? Då vill vi gärna samla in det till HIF-fonden och hjälpa till att uppfylla drömmar om deltagande på fotbollsplanen. Läs mer om fonden här!

Inför matchen mot GAIS kan du byta in ett par fotbollsskor eller träningskläder mot en matchbiljett till en framtida hemmamatch. Du kan lämna in ditt material i tält som kommer att stå i det sydöstra respektive nordvästra hörnet. För att få två matchbiljetter behöver du skänka ett par fotbollsskor eller ett “klädpaket” innehållandes minst fyra träningsplagg (t-shirt, långärmad tröja, shorts eller träningsbyxa).

Sportbaren
Sportbaren har öppet från klockan 17:00 och erbjuder en god Gör det själv-hamburgarbuffé. Du bygger egna burgare och äter så mycket som du orkar för endast 195 kronor. Barn upp till 12 år betalar 90 kronor. Boka bord här!

Givetvis har vi öppet för dig som vill ladda upp inför matchen med en lätt wrappad burgare och/eller en kall dryck. För entré krävs matchbiljett.

Akea Lounge
Du som privatperson kan boka bord till kommande match i VIP-restaurangen Akea Lounge på den östra läktaren. I paketet ingår bland annat trerätters buffé, plats på vadderad stol i anslutning till restaurangen och fika i halvtidspausen. Har du redan biljett eller säsongskort kan du givetvis endast boka matplats i restaurangen som öppnar klockan 17:30. Boka bord här!

Nya baren på östra
Östra baren & Västra baren som hade öppet under föregående säsong kommer att vara stängda. För er som har biljett till östra läktaren har vi däremot öppnat en ny bar belägen på publikplan i det nordöstra hörnet. Nu kan du även vara den som namnger baren. Läs mer & skicka in ditt namnförslag här!

Entréer
– Entréer öppnar klockan 18:00.
– Sportbaren öppnar 17:00.
– Akea Lounge och Rio Lounge öppnar 17:30.
– Pressentrén öppnar 17:30.

Observera att biljettkontroll kommer att göras vid eventuell passage från den södra läktaren till östra & västra. Publik med sittplatsbiljett får passera. Om du kommer från den östra eller västra läktaren och önskar passera till den södra kommer visitering att ske.

Notera också en avgränsning som omöjliggör passering mellan den norra och östra läktaren på publikplan.

Kiosker
Alla kiosker på arenan kommer att hålla öppet. Medlemspriser gäller i kioskerna på utvalda varor.

Stadsbusslinjer – Gratis för säsongskortsinnehavare
Med HIF:s säsongskort åker du gratis på samtliga stadsbusslinjer från två timmar innan avspark till en timme efter slutsignalen. Se bilder nedan för detaljerad resväg.

Parkering
Det kan vara svårt att hitta parkering, därför rekommenderas det att komma i tid till evenemangen, eller om möjligt nyttja kollektivtrafik eller andra färdmedel.

Det finns en publik parkering (P1) med ca 220 platser i anslutning till Olympia. Utöver den hänvisas bilister till närliggande parkeringsplatser som kan rymma runt 1500 bilar. Det finns även diverse gatuparkeringar i bostadsområdena, men det är inget vi uppmanar till att nyttja.

P               Bevakad parkering för spelare och ledare                ca 30 platser
P1             Reserverad evenemangsparkering                            ca  200 platser
P2             Olympiaskolan                                                              ca 80 platser
P3             Parkering vid klubbstugor                                           ca 230 platser
P4             Nicolaiskolan                                                                ca 140 platser
P5             Idrottens Hus                                                                ca 140 platser
P6             Curlinghallen                                                                 ca 80 platser
P7             Stattena                                                                         ca 120 platser
P8             Fredriksdals museer och trädgårdar                         ca 180 platser
P9             Helsingborgs lasarett                                                  ca 330 platser