Skip to content
Foto: Linda Carlsson

Publikinformation: HIF – Degerfors IF

Söndagen den 23 oktober klockan 15:00 tar HIF emot Degerfors IF på Olympia. Nedan finns information om arrangemanget för dig som ska stötta laget på plats.

Biljetter
Biljetter finns att köpa på webben. Klicka här!

Biljettluckorna på den södra sidan av Olympia öppnar klockan 13:00. Biljetter finns även till försäljning i Olympiashopen som har öppet på matchdagen 13:00-15:00 samt femton minuter efter slutsignal, hos Väla Infocenter 10-20 på vardagar och 10-18 på helger samt på Dunkers Kulturhus. Öppettider hittar du här!

Barn 0-5 år behöver inte en egen biljett utan går gratis i sällskap med vuxen. De har då ingen egen numrerad sittplats.

Insamling för HIF-fonden
Har du fotbollsskor och/eller träningskläder i användbart skick som inte längre används? Då vill vi gärna samla in det till HIF-fonden och hjälpa till att uppfylla drömmar om deltagande på fotbollsplanen. Läs mer om fonden här!

Under matchen mot Degerfors IF kan du byta in ett par fotbollsskor eller träningskläder mot en matchbiljett till en framtida hemmamatch. Du kan lämna in ditt material i Olympiashopen mellan 13-15. För att få två matchbiljetter behöver du skänka ett par fotbollsskor eller ett “klädpaket” innehållandes minst fyra träningsplagg (t-shirt, långärmad tröja, shorts eller träningsbyxa).

Sportbaren 
Sportbaren har öppet från klockan 12:30 och erbjuder en god Gör det själv-hamburgarbuffé. Du bygger egna burgare och äter så mycket som du orkar för endast 175 kronor. Barn upp till 12 år betalar 85 kronor. Boka bord här!

Givetvis har vi öppet för dig som vill ladda upp inför matchen med en lätt wrappad burgare och/eller en kall dryck. För entré krävs matchbiljett.

Sportbaren har även, precis som vanligt, öppet en timme efter matchen där vi bland annat livesänder presskonferensen med huvudtränarna.

Akea Lounge
Du som privatperson kan boka bord till kommande match i VIP-restaurangen Akea Lounge på den östra läktaren. I paketet ingår bland annat trerätters buffé, plats på vadderad stol i anslutning till restaurangen och fika i halvtidspausen. Har du redan biljett eller säsongskort kan du givetvis endast boka matplats i restaurangen som öppnar klockan 13:00. Boka bord här!

Östra och Västra baren öppna
Östra baren, belägen precis innanför det inhägnade området innanför arenan mellan entré Ö1 och Ö2 på den östra sidan har återigen öppet precis som Västra baren på plan 2 på den västra läktaren.

Entréer
– Entréer öppnar klockan 14:00.
– Sportbaren öppnar 12:30.
– Akea Lounge och Rio Lounge öppnar 13:00.
– Pressentrén öppnar 13:30.

Observera att biljettkontroll kommer att göras vid eventuell passage från den södra läktaren till östra & västra. Publik med sittplatsbiljett får passera. Om du kommer från den östra eller västra läktaren och önskar passera till den södra kommer visitering att ske.

Kiosker
Alla kiosker på arenan kommer att hålla öppet förutom norra övre. Medlemspriser gäller i kioskerna på utvalda varor.

Lunchkuponger
Du som fått 2 för 1-lunchkupong kan nyttja dessa i kioskerna. I utbyte mot en kupong får du antingen:
– 90 gram Hamburgare (vegetariskt alternativ finns) med läsk/vatten/kaffe eller
– Två korvar med bröd och läsk/vatten/kaffe

Gäller endast mot uppvisande av kupongen som avser 2 för 1 luncher i sportbaren.

Busslinje 84 & stadsbusslinjer – Gratis för säsongskortsinnehavare
Linje 84 går alltid till HIF:s hemmamatcher. De avgår från fyra olika platser: Hittarp, Råå, Raus och Ringstorpshöjden. Linje 84 anländer till Olympia cirka 25 minuter före matchstart. Regionbuss 84 avgår från Rydebäck samt Jonstorp (via Höganäs).

Från Olympia går bussarna 15 minuter efter slutsignalen och kör samma färdväg tillbaka. Med HIF:s säsongskort åker du gratis på samtliga stadsbusslinjer från två timmar innan avspark till en timme efter slutsignalen. Se bilder nedan för detaljerad resväg.


Parkering
Det kan vara svårt att hitta parkering, därför rekommenderas det att komma i tid till evenemangen, eller om möjligt nyttja kollektivtrafik eller andra färdmedel.

Det finns en publik parkering (P1) med ca 220 platser i anslutning till Olympia. Utöver den hänvisas bilister till närliggande parkeringsplatser som kan rymma runt 1500 bilar. Det finns även diverse gatuparkeringar i bostadsområdena, men det är inget vi uppmanar till att nyttja.

P               Bevakad parkering för spelare och ledare                ca 30 platser
P1             Reserverad evenemangsparkering                            ca  200 platser
P2             Olympiaskolan                                                              ca 80 platser
P3             Parkering vid klubbstugor                                           ca 230 platser
P4             Nicolaiskolan                                                                ca 140 platser
P5             Idrottens Hus                                                                ca 140 platser
P6             Curlinghallen                                                                 ca 80 platser
P7             Stattena                                                                         ca 120 platser
P8             Fredriksdals museer och trädgårdar                         ca 180 platser
P9             Helsingborgs lasarett                                                  ca 330 platser