skip to Main Content
Foto: Linda Carlsson

Nyheter inför säsongskortssläpp

Måndagen den 28 november släpps säsongskorten för kommande säsong till såväl förnyelse som försäljning. Inför släppet har vi frågat Fredrik Elgström, Försäljningschef Privatmarknad, om bland annat nyheterna.

Har du haft säsongskort 2022 ligger din plats reserverad till och med den 31 januari.
Förnyar du innan dess kan ingen annan ta din plats.

Vilka nyheter finns att vänta sig?
– Vi har ett par nyheter inför 2023 års säsong. Bland annat flyttar vi familjeläktaren till den nedre halvan av sektion 31 för att ha den närmare vår hemmaklack på Södra Stå. Syftet är att den framtida generationens HIF:are i tidig ålder ska kunna ta del av stämningen och komma närmare pulsen som finns på Södra.

– Vi introducerar även två nya lösningar för de som kanske inte har möjlighet att gå på alla 15 hemmamatcher. Dels har vi flexkortet, en biljettpott på 15 biljetter som alternativ till det traditionella säsongskortet, och dels familjepotten där du får 10 biljetter för endast 1 000kr som du kan nyttja hur du vill på familjeläktaren.

– Har du flexkortet kan du själv välja hur många biljetter du vill använda till en specifik match, vilken sektion du vill vara på och vem som ska få nyttja biljetterna. Fördelarna är därmed många.

– Vi introducerar också en ny, föräldrafri läktare för aktiva ungdomar mellan 9 och 14 år på sektion 21. Denna sektion kommer att heta Nedre. Där vill vi skapa en levande sittplats där sång och positiv supporterkultur står i fokus för ungdomar som vill vara aktiva men inte stå i klacken. Här kan de sjunga och ha nära till planen där idolerna finns.

Vilka är tankarna bakom förändringarna?
– Prissättningen på sittplats kategori 1 och 2 är samma som senast vi spelade i Superettan trots inflation och ökade kostnader medan vi medvetet valt att sänka priserna på Södra Stå och Familjeläktaren. Detta är en del av vår strategi att på både kort och lång sikt öka antalet besökare på vår arena vilket i sin tur ska leda till större aktiv supporterbas.

Vad fokuserar ni på och vilka vill ni nå?
– Södra stå är loket som med den positiva stämning som skapas där ska dra med sig sittplatspubliken och skapa en rolig upplevelse över hela arenan. Stort fokus kommer att ligga på familjer, föreningar och ungdomar som av olika anledningar inte haft möjlighet att uppleva livefotboll. Som en följd av detta är ett annat fokusområde för oss att skapa ett bra eventområde utanför arenan som folk kan samlas kring innan matcherna.

– På Olympia samlas personer med olika typer av bakgrunder och traditioner av hur de upplever fotboll som identifierar sig själva som HIF. Alla dessa utgör som medlemmar och säsongskortsinnehavare vår förening oavsett om de sitter, står, är unga eller gamla. Eftersom alla är HIF är det upp till oss att se till att alla förenas och skapar en positiv upplevelse i samband med våra hemmamatcher.

Kan man förvänta sig några förmåner om man köper tidigt?
– Vi kommer att arbeta aktivt med förmåner för de som köper tidigt. Bland annat kommer säsongskortet på Södra Stå vara 20% billigare om man köper det innan årsskiftet. En annan förmån är att man kommer få nedsatt pris på nästa säsongs hemmatröja om man köper tidigt. Utöver det kommer vi att arbeta med olika tävlingar och utlottningar för de som köpt sitt säsongskort.

Vanliga frågor och svar om säsongskort 2023 hittar du här redan nu!