Skip to content
Foto: Linda Carlsson

Wilhelm Nilsson klar för HIF

Helsingborgs IF och Wilhelm Nilsson är överens om ett tvåårsavtal. Den 26-årige mittbacken spelade den gångna säsongen i Superettans tabelltrea Utsiktens BK.

Wilhelm har fått stora delar av sin fotbollsfostran i IF Brommapojkarna innan han som 16-åring tog steget över till Djurgårdens IF:s akademi. Därefter spelade han universitetsfotboll i USA innan han sommaren 2020 återvände till Sverige och Karlbergs BK. Ett halvår senare tog han steget upp till division 1 och Sollentuna FK innan han säsongen därpå gjorde debut i den svenska elitfotbollen med Utsiktens BK där de två senaste säsongerna spenderats. Under den gångna säsongen spelade han 27 seriematcher, stod för två mål samt två assist när Göteborgsklubben slutade trea i Superettan. Nu står det klart att den vänsterfotade mittbacken ansluter till HIF.

– Det känns jätteroligt att vara här, jag är supertaggad och det känns verkligen som att det här är rätt steg för mig. När man ser allting runt och på Olympia känns det verkligen som en storklubb och staden är jättefin också så det kommer bli lätt att trivas här. Jag ser mig själv som en väldigt duellstark spelare med ledaregenskaper och en fin passningsfot så jag hoppas bidra med mina kvalitéer, säger mittbacken.

Wilhelm kommer att göra sitt första träningspass med laget under onsdagen och bära tröja nummer 3.

– Vi var tidigt överens om profilen vi sökte efter för denna roll och har följt Wilhelm under en längre period. Vi har fört en bra dialog under de senaste veckorna och är glada att nu kunna välkomna honom till HIF, säger Mikael Dahlberg, sportsligt ansvarig.

Vi hälsar Wilhelm varmt välkommen till HIF!