skip to Main Content

Wilhelm Loeper klar för HIF

Helsingborgs IF har tecknat ett treårsavtal med ytterforwarden Wilhelm Loeper. 22-åringen vann assistligan i superettan under fjolårssäsongen då han representerade AFC Eskilstuna.

Wilhelm representerade Djurgårdens IF på ungdomsnivå innan han 2018 lämnade för division 1-klubben Armenisk-Syrianska IF. Efter en säsong lämnade han för AFC Eskilstuna där han spelat i såväl allsvenskan som superettan. Under fjolårssäsongen stod 22-åringen för tre mål och elva assist, vilket räckte för att vinna assistligan. Nu är han klar för HIF.

– Det känns superkul. Jag är otroligt taggad på att få komma hit och träffa grabbarna. HIF är en klubb vars ambitioner matchar mina målsättningar. Det är ett lag som vill vinna och gå upp, det är precis det jag vill göra så det känns perfekt. Jag hoppas att vi kan se supportrarna på plats i år då jag vet att det är ett otroligt bra stöd här på Olympia så jag längtar efter att få gå ut på planen och spela inför dem, säger nyförvärvet.

– Wilhelm är en spelare som kan spela på flera olika positioner men som vi främst ser som en ytterforward i vårt spelsystem. Han visade under förra året att han håller en hög nivå i superettan och vi är glada att vi lyckats knyta honom till oss, säger HIF:s sportchef Andreas Granqvist.

Wilhelm finns tillgänglig för media efter dagens träningspass. För frågor kontakta Midhat Kuduzovic på mk@hif.se.

Vi hälsar Wilhelm varmt välkommen till HIF!