Skip to content

Vladislav Kreida klar för HIF

Helsingborgs IF och FC Flora Tallinn är överens om ett lån av mittfältaren Vladislav Kreida. Klubben har en köpoption inskriven i kontraktet och 21-åringen ansluter till HIF omgående.

Vladislav Kreida kom till FC Flora Tallinns ungdomsakademi vintern 2016 från TJK Legion. Sedan dess har har spelat över 80 tävlingsmatcher för klubbens A-lag, vunnit den estländska högstaligan två gånger samt blivit såväl cupmästare som supercupmästare. På meritlistan har han också nio A-landskamper för Estland.

– Jag är väldigt glad över att vara här och vara en del av denna stora klubb. Jag ska göra mitt bästa för laget och hoppas få se supportrarna tillbaka på arenan snart så att jag kan spela framför er. Mina första intryck är väldigt bra och arenan är perfekt. Förhoppningsvis kan vi vinna andraligan och spela i Allsvenskan nästa år, säger nyförvärvet som kommer att spela i tröja nummer 8.

Lånet sträcker sig över säsongen 2021 och HIF har en köpoption inskriven i kontraktet.

– Vi är glada att ha hittat en lösning för att få hit ”Vlad”. Han är en energisk och aggressiv defensiv mittfältare som trots sin unga ålder har rutin från såväl europakvalmatcher som A-landskamper. Det är en ung och utvecklingsbar spelare som redan visat fina kvalitéer på seniornivå över tid. Vi ser framemot att se honom bidra och utvecklas i vår miljö, säger HIF:s sportchef Andreas Granqvist.

Vi hälsar Vladislav varmt välkommen till HIF!