Skip to content
Foto: Linda Carlsson

Vinst i toppmötet mot IF Lödde

I lördagens tuffa toppmöte mot IF Lödde gick HIF av planen som segrare. Efter en mållös första halvlek satte målskyttet igång i den andra halvleken. Slutresultatet blev 6-0.

Första halvlek
I början på den första halvleken märktes det att det var ett toppmöte, och spelet inleddes lite avvaktande. HIF hade ett visst bollövertag, men Lödde var med och lät inte de röda dominera spelet. Maria Edman Falke fick vara mer inblandad i spelet än vanligtvis, och spelet växlade mycket över de båda planhalvorna. HIF fick en tuff inledning på matchen, då både Tilda Pettersson och Maya Waltersson tvingades lämna planen efter hårda smällar. 

Lödde hade inga direkt farliga målchanser, men HIF lyckades inte heller i just avsluten. Ju längre matchen led desto mer kom gästerna in i sitt vanliga passningsspel. I de avslutande minuterna av halvleken ökade den offensiva pressen från HIF, och den höga pressen på hemmalaget resulterade i flera farliga målchanser. Efter en tuff halvlek fick lagen dock gå till halvtidsvila mållösa.

Andra Halvlek
Den andra halvleken startade i ett högre tempo än den första, och gästande HIF kunde hålla en hög offensiv press på hemmalaget Lödde. Knappa tio minuter in i halvleken fick HIF en frispark utanför offensivt straffområde, och efter en nick från Mia Westerblad var det första målet ett faktum. Inte ens minuten senare kom 2-0 till HIF, då Maya Waltersson efter en djupledspassning från Stephanie Petersson kunde placera in bollen bakom Löddes målvakt Linnea Norrman. Efter det släppte det ordentligt för Di Röe, och de kunde dominera spelet. HIF höll mycket boll, och lyckades pressa ner hemmalaget lågt på den egna planhalvan.

Efter 60 spelade minuter lossade Ebba Manglind av ett kanonskott som placerades mitt i krysset, och därmed stod det 3-0 till HIF. Minuterna senare ökade Johanna Fäldtman på ledningen ytterligare. Donna Kurbogaj gjorde strax därefter 5-0, och kort därpå kunde Mia Westerblad nicka in sitt andra mål för matchen. Det skulle komma att bli matchens sista mål. Efter 90 spelade minuter blåste domaren av spelet, och efter en spännande match gick det att konstatera slutresultatet 6-0, och ytterligare tre poäng till HIF.

Den interna skytteligan
Isabel Aguilar – 19 mål
Mia Westerblad – 16 mål
Stephanie Petersson – 14 mål
Maya Waltersson – 14 mål
Johanna Fäldtman – 8 mål
Sanna Nilsson – 7 mål
Rebecka Winroth – 6 mål
Amanda Hjalmarsson – 4 mål
Märta Löfling – 4 mål
Tilda Pettersson – 4 mål
Josefine Wiksell – 3 mål
Ebba Manglind – 3 mål
Olivia Eriksson – 2 mål
Sofia Nilsson – 1 mål
Stephanie Jörliden – 1 mål
Donna Kurbogaj – 1 mål

2. Johanna Nordqvist
3. Johanna Andersson
5. Josefine Wiksell
6. Märta Löfling
12. Mia Westerblad
13. Sofia Nilsson
16. Tilda Pettersson
17. Rebecka Winroth
21. Maya Waltersson
24. Johanna Fäldtman
33. Maria Edman Falke (mv)

4. Amanda Hjalmarsson
9. Isabel Aguilar
22. Ebba Manglind
25. Donna Kurbogaj
26. Stephanie Petersson

Leif Arnold Andersson

54′ Mia Westerblad
55′ Maya Waltersson
60′ Ebba Manglind
64′ Johanna Fäldtman
72′ Donna Kurbogaj
75′ Mia Westerblad

UT: Tilda Pettersson IN: Ebba Manglind
UT: Maya Waltersson IN: Stephanie Petersson
UT: Rebecka Winroth IN: Maya Waltersson
UT: Märta Löfling IN: Donna Kurbogaj
UT: Johanna Fäldtman IN: Amanda Hjalmarsson

49′ Mia Westerblad
73′ Maya Waltersson
79′ Josefine Wiksell