skip to Main Content
Foto: Bildbyrån

Vilgot Carlsson flyttas upp till herrtruppen

Helsingborgs IF och Vilgot Carlsson är överens om en kontraktsförlängning som innebär att mittfältaren flyttas upp till herrtruppen.

Vikens IK-fostrade Vilgot Carlsson har varit i HIF sedan 2019. Han gjorde sitt första A-lagsframträdande i januari detta år och krönte debuten med ett mål i träningsmatchen mot Hittarps IK. Nu står det klart att 19-åringen blir kvar i HIF och flyttas upp till herrtruppen inför säsongen 2023.

– Att tillhöra HIF:s A-trupp är något jag drömt om sedan jag var liten. Jag är glad över allt hårt arbete jag lagt ner för att ta mig hit men nu börjar nästa steg och jag ser framemot att både utvecklas men också hjälpa laget på alla sätt jag kan. Kommer man från ”lilla” Viken är det HIF man vill spela för, säger Vilgot.

Vilgot spelar främst som offensiv mittfältare och står bland annat noterad för tre mål i U21-laget denna säsong.

– Vilgot har haft en väldigt fin utveckling under året och vi ser framemot att fortsätta arbeta med honom, säger HIF:s sportchef Andreas Granqvist.

Vi ser framemot att följa Vilgots fortsatta utveckling i den rödblåa tröjan!