skip to Main Content

Viktig seger borta mot AFC Eskilstuna

Amar Muhsin gjorde matchens enda mål i bortamatchen mot AFC Eskilstuna.

Första halvlek
Det var hemmalaget som sparkade igång matchen och kom överraskade med ett avslut redan efter 50 sekunder. Armin Culum drev fram bollen och fick iväg ett skott från distans som studsade i plastmattan och upp i stolpen.

Amin Al Hamawi kom till HIF:s första chans i den åttonde minuten när han snurrfintade utanför straffområdet och fick iväg ett bra skott som målvakten dock kunde rädda. Tio minuter senare var forwarden ännu närmare efter att Erik Ring hittat honom snett bak i straffområdet. Al Hamawi sköt mot den bortre stolpen och trots att det från läktarplats såg ut att vara mål hann Nick Wolters ner och räddade.

När klockan precis passerat 19 spelade minuter bröt Sumar Almadjed bollen högt och spelade fram Amar Muhsin till ett bra läge. Forwarden lade upp bollen till vänsterfoten och försökte placera in den men målvakten räddade igen.

Hemmalaget kom till ett par avslut utan att riktigt utmana Kalle Joelsson i HIF-målet.

Inhoppande Oliver Stojanović Fredin stod för en fin soloprestation i den 38:e minuten, tog sig in i straffområdet men lyckades inte få avslutet på mål. Då gjorde dock Muhsin på övertid i den första halvan. Efter ett långt anfall på vänsterkanten slog Almadjed ett inåtskruvat inlägg som Muhsin nickade i mål.

Andra halvlek
Hemmalaget inledde den andra halvleken bättre och kom till en bra chans redan två minuter in. En lång boll över backlinjen hamnade hos Oskar Lindberg som sköt från en position till höger i straffområdet. Kalle Joelsson stod för en benparad och räddade. Fyra minuter senare fick Muhsin en möjlighet att bli tvåmålsskytt efter en fin framspelning av Al Hamawi. Målskytten från den första halvleken kom fri till men målvakten kom ut, gjorde sig stor och räddade skottet.

Efter en timmes spel ställde HIF om och kom i ett 3 mot 2-läge. Erik Ring gick på avslut men högt över. AFC:s Ishak Shamoun var sedan nära en kvittering men hans skott täcktes av försvarare ut till hörna.

Med två minuter kvar av ordinarie speltid slog hemmalagets Ryan Williams en frispark i ribban. Närmare en kvittering än så kom inte AFC. HIF kunde hålla undan och ta tre viktiga poäng.

1. Kalle Joelsson (K)

5. Frederik Holst
3. Casper Widell
24. Emil Hellman
22. Simon Bengtsson

27. Benjamin Acquah
8. Sumar Almadjed
25. Adam Hellborg

15. Amin Al Hamawi
33. Amar Muhsin
11. Erik Ring

14. Oliver Stojanović Fredin
16. Ervin Gigović
18. Anton Nilsson
30. Nils Arvidsson (mv)
35. William Westerlund
38. Adrian Svanbäck
41. Lukas Kjellnäs

Fredrik Oppong

45+1′ 0-1 Amar Muhsin

29′
UT: Benjamin Acquah
IN: Oliver Stojanović Fredin

55′
UT: Simon Bengtsson
IN: William Westerlund

66′
UT: Sumar Almadjed
IN: Lukas Kjellnäs

13′ Erik Ring

60′ Emil Hellman
63′ Ali Suljić
67′ Casper Widell