Skip to content
Foto: Bildbyrån

Viktig poäng borta mot Östers IF

Erik Ring gjorde HIF:s mål i 1-1-matchen borta mot Östers IF.

Första halvlek
Det var en tämligen händelsefattig förstahalvlek på Visma Arena. Hemmalaget skapade de farligaste chanserna genom inläggsspel. I den tolfte minuten nickade Adam bergmark Wiberg på mål efter ett inlägg från högerkanten men Kalle Joelsson i HIF-målet stod för en bra räddning.

Vid nästa chans kom Bergmark Wiberg själv fram på vänsterkanten innan han spelade snett till Vladimir Rodic. Serben sköt hårt på ett tillslag men Joelsson stod återigen i vägen. Rodic fick även den tredje chansen i den 33:e minuten efter ett motlägg i straffområdet men sköt utanför.

HIF försökte främst genom instick i straffområdet till djupledsgående spelare men hade svårt att komma till klara chanser. Halvleken förblev mållös.

Andra halvlek
Sju minuter in i den andra halvleken kom första målet i matchen. HIF-försvaret fick inte bort bollen efter ett vänsterinlägg och Bergmark Wiberg prickade den bortre burgaveln med en konstspark. Hemmaglädjen blev dock kortvarig. Wilhelm Loeper slog ett lågt inspel från högerkanten och bollen letade sig fram till Erik Ring som via försvarare satte dit 1-1. Kort därefter höll sig Lucas Lima framme men nickade över målet.

Utmaningen blev större för HIF efter en timmes spel då Adam Hellborg fick sin andra varning i matchen och blev därmed utvisad.

I den 78:e minuten kom hemmalagets inhoppare Antonio Yakoub fri i höger innerposition och sköt hårt men Joelsson stod upp och räddade med fötterna. På slutet hade såväl Bergmark Wiberg som Månz Berg lägen att avgöra men HIF höll undan med en man mindre och tog en viktig poäng med sig hem från Växjö.

1. Kalle Joelsson (K)

24. Emil Hellman
21. Charlie Weberg
3. Bernardo Vilar
20. Dennis Olsson

16. Ervin Gigović
25. Adam Hellborg
15. Amin Al Hamawi

13. Wilhelm Loeper
9. Lucas Lima
15. Erik Ring

4. Thomas Rogne
8. Sumar Almadjed
22. Simon Bengtsson
27. Benjamin Acquah
30. Nils Arvidsson (mv)
33. Amar Muhsin
41. Lukas Kjellnäs

Erik Mattsson

52′ 1-0 Adam Bergmark Wiberg
53′ 1-1 Erik Ring

76′
UT: Lucas Lima, Amin Al Hamawi & Dennis Olsson
IN: Amar Muhsin, Benjamin Acquah & Simon Bengtsson

83′
UT: Wilhelm Loeper
IN: Thomas Rogne

24′ Adam Hellborg
29′ Niklas Söderberg
45′ Jesper Westermark

58′ Bernardo Vilar
61′ Adam Hellborg (utvisad)
73′ Emil Hellman