Skip to content
Foto: Bildbyrån

Victor Göransson tvingas bryta elitsatsningen

Helsingborgs IF meddelar att Victor Göransson lämnar föreningen och tvingas på grund av skador bryta sin elitsatsning på fotbollen.

Victor Göransson har spelat i HIF i över tio år då han anslöt från Hässleholms IF. Han var en framstående spelare i ungdomsakademin och fick tidigt testa på träning med seniorlaget. Inför säsongen 2021 flyttades han permanent upp i herrtruppen och har sedan dess spelat fyra matcher för föreningen. Nu tvingas han bryta elitsatsningen på grund av skador.

– Jag har spelat i HIF sedan jag anslöt från Hässleholms IF som 14-åring. Stoltheten över att ha burit klubbmärket på bröstet i många år går inte att sätta ord på. Åren har varit obeskrivliga och jag har utvecklats enormt både som spelare och människa. Många minnen har skapats och jag kommer att titta tillbaka på min tid i HIF som fantastisk. Därför är det med stor sorg som jag tyvärr måste meddela att jag har bestämt mig för att avsluta min fotbollskarriär. Beslutet har växt fram sedan i somras då jag under två års tid haft problem med en svår skada i mitt vänstra knä, en skada som åtgärdades så gott den kunde med en operation under slutet av 2021. Det har dock visat sig under andra halvan av 2023 att den inte längre klarar elitfotboll, säger 22-årige mittfältaren och fortsätter:

– Men som med allt annat så rullar livet vidare och jag tittar framåt med stor nyfikenhet. Samtidigt kommer fotbollen alltid att vara en stor del av mig och jag tar med mig nyttig erfarenhet som samlats både på och utanför planen. Jag vill tacka alla lagkamrater, tränare och andra personer i och runt klubben som jag fått äran att lära känna genom åren. Även ett stort tack till alla supportrar som stöttat mig under alla mina år i HIF.

– Victor är en spelare som tyvärr fått slita mycket med olika typer av skador som hållit honom borta under stora delar av kontraktstiden. Det är oerhört synd att han vid 22-års ålder tvingas avsluta sin elitsatsning men vi som klubb kommer ge honom den stöttning han behöver, säger Mikael Dahlberg, sportsligt ansvarig.

Vi tackar Victor för hans insatser i HIF och önskar stort lycka till i framtiden!