Skip to content
Foto: Bildbyrån

Victor Blixt lämnar HIF

Helsingborgs IF och Victor Blixt är överens om att bryta spelarens avtal i förtid. 21-åringen lämnar därmed föreningen efter 2,5 år.

Victor Blixt inledde sin fotbollskarriär i moderklubben BSH Österlen och har även representerat Lunnarps BK och Borrby IF innan han som 15-åringen lämnade för Österlens FF. 2020 var han med och tog laget upp i division 1 innan han sommaren därefter anslöt till HIF. Fram till i somras hade han spelat 22 matcher för klubbens herrlag innan han lånades ut till Torns IF. Nu står det klart att avtalet bryts i förtid.

– Trots att jag endast spelat i klubben i 2,5 år har det från första dagen jag anslöt känts som ett hem. Jag är otroligt tacksam över att ha burit den röda tröjan inne på Olympia och det är en stolthet jag alltid kommer bära med mig. Om någon hade sagt till mitt tioåriga jag att jag skulle gå upp i allsvenskan med HIF hade jag skrattat. Motgångarna jag mött i form av alla skador har gjort att jag inte kunnat medverka i så hög utsträckning som jag velat men det är inget i jämförelse med framgångarna jag varit en del av. Jag och HIF har gemensamt kommit överens om att bryta mitt avtal för att jag behöver spela matcher och utvecklas vidare, ett beslut som både jag och HIF står bakom, förklarar han och fortsätter:

– Tack till alla som varit och är inblandade i klubben, framförallt tack till mina lagkamrater som jag idag kallar nära vänner och tack för kvällen i Halmstad. Sist men inte minst tack till våra supportar som stått bakom oss oavsett väder, ni förtjänar det bästa.

– Victor har på grund av skador tyvärr saknat kontinuerlig speltid under sin tid här. Tillsammans kom vi överens om att det för hans utveckling kan vara bättre att vi går skilda vägar. Han var en väldigt uppskattad person i föreningen och vi önskar honom all lycka framöver, säger Mikael Dahlberg, sportsligt ansvarig i HIF.

Vi tackar Victor för insatserna i HIF och önskar lycka till i fortsättningen!