Skip to content

Victor Blixt klar för HIF

Helsingborgs IF och Österlens FF är överens om en övergång av högerbacken Victor Blixt. 18-åringen har tecknat ett avtal med HIF som sträcker sig över säsongen 2024.

Victor Blixt inledde sin fotbollskarriär i moderklubben BSH Österlen och har även representerat Lunnarps BK och Borrby IF innan han som 15-åringen lämnade för Österlens FF. Under fjolårssäsongen var han med och tog laget upp i division1. Som högerback har han stått för 9 mål på 59 A-lagsmatcher för klubben. Nu ansluter han till HIF.

– Det känns helt underbart, det är detta man drömt om sedan man var liten. HIF är en av de största klubbarna i Sverige och när jag gick ut på Olympia insåg jag hur stort det är. Jag kommer göra allt för att göra det så bra som möjligt i denna klubb och ser framemot att spela inför er supportrar, säger Victor som kommer att spela i tröja nummer 28.

– Victor är en ung och talangfull spelare från närområdet med stor potential som vi följt under en längre tid. Han passar bra in i den profil av spelare vi söker och vi ser framemot att följa hans utveckling i den rödblåa tröjan, säger sportchef Andreas Granqvist.

Vi hälsar Victor varmt välkommen till HIF!