Skip to content
Foto: Mathilda Ahlberg

Uttåg ur DM efter förlust mot Eskilsminne IF

HIF förlorade DM-åttondelsfinalen mot division 1-ledarna Eskilsminne IF med 4-1. Sanna Nilsson gjorde lagets mål.

Hemmalaget kom till det första avslutet i matchen redan i den tredje minuten. Den gången räddade Maria Edman i HIF-mål. Tre minuter senare var hon dock chanslös när Alma Bertilsson rann igenom och satte dit 1-0 till hemmalaget.

HIF hade därefter en bra period där hoten främst kom från vänsterkanten och Sanna Nilsson. Det lilla sista saknades dock i den sista tredjedelen och istället kunde Ellen Pigg sätta dit 2-0 med ett distansskott i den 32:a minuten. Då blev di röe allt mer tillbakatryckta men lyckades freda målet under resten av halvleken.

I inledningen av den andra halvan hade HIF ett spelövertag och fick även utdelning när Sanna Nilsson bröt en passning, avancerade, rundade målvakten och rullade in reduceringsmålet. Där och då levde matchen men efter att hemmalaget lyckats sätta dit 3-1 gick luften lite ur HIF-spelarna som dock fortsatte att kämpa hårt. Johanna Anderssons frispark var nära att studsa hela vägen in i mål men det blev istället 4-1 i slutet av matchen.

HIF är därmed utslagna ur DM.

Huvudtränare Kristoffer Schönbeck
– Ser man över 90 minuter tycker jag att där är två perioder i matchen där vi skakar dem ganska rejält. En period i första halvlek när det står 1-0 där vi gör det väldigt bra sen när de gör 2-0 blir vi sena in i allt. Då följde en period där det handlade om att skydda målet och inte släppa in trean. I andra halvlek börjar vi väldigt bra och får in ett mål. Då är där en period när vi känner att vi skakar dem men efter 3-1 går tyvärr luften ur lite.

– Jag tycker att tjejerna gör ett bra jobb, jag är stolt över dem. Man märker att intensiteten är skillnaden och över 90 minuter vinner Eskilsminne rättvist men jag är ändå väldigt nöjd med tjejerna.

– Man känner att vi under perioder kan mäta oss mot sådant motstånd men vi behöver se över vissa saker. Vi släpper in ganska billiga mål när intensiteten går upp men det är sådana här matcher vi behöver för att ta nästa steg.

33. Maria Edman

8. Ebba Manglind
5. Josefine Wiksell (K)
3. Johanna Andersson
30. Nellie Pedersen

14. Emma Krantz
26. Stephanie Petersson
9. Tilda Jonhag

15. Ida Vahtera
21. Maya Waltersson
10. Sanna Nilsson

2. Anna Andersson
16. Tilda Pettersson
18. Tilde Wahrenberg
20. Emma Sternberg
24. Johanna Fäldtman

Förnamn Efternamn

6′ 1-0 Alma Bertilsson
32′ 2-0 Ellen Pigg
62′ 2-1 Sanna Nilsson
67′ 3-1 Jasmine Hansen
87′ 4-1 Ellen Roslund

46′ Ebba Manglind UT – Emma Sternberg IN
51′ Ida Vahtera UT – Johanna Fäldtman IN
73′ Maya Waltersson UT – Tilda Pettersson IN
80′ Nellie Pedersen UT – Anna Andersson IN
88′ Stephanie Petersson UT – Tilde Wahrenberg IN

0′ Förnamn Efternamn