skip to Main Content
Foto: Bildbyrån

Uppdaterad skaderapport: Brandur Hendriksson & Wilhelm Loeper

Under träningslägret i Marbella skadades mittfältaren Brandur Hendriksson och yttermittfältaren Wilhelm Loeper. Vidare undersökningar är genomförda och lagläkare Harald Roos konstaterar att Hendrikssons knäskada kommer att hålla honom borta från spel under resten av innevarande säsong. Wilhelm Loeper väntas vara borta från spel i 2-3 månader.

– Vid en ny undersökning under gårdagen bekräftades att Brandurs knäskada måste åtgärdas med en operation. Han beräknas därmed inte kunna återgå till fotboll under innevarande säsong. Det gjordes en kompletterande röntgenundersökning på Wilhelm under gårdagen och det konstaterades att det finns en operationskrävande fraktur på mellanfoten. Konvalescenstiden efter denna typ av skada är 2-3 månader, säger lagläkaren.

– Först och främst är det tråkigt för Brandur och Wilhelm som personer och fotbollsspelare men givetvis också för oss som lag då båda är viktiga spelare. Tyvärr är skador en del av fotbollen och något vi alltid måste ha med i beräkningarna. Vi har en bred trupp men också väldigt bra koll på marknaden. Med skador på tongivande spelare kan det bli aktuellt att ta in ersättare, säger sportchef Andreas Granqvist.

Vi önskar båda spelarna en snabb återhämtning!