skip to Main Content
Foto: Bildbyrån

Uddamålsseger mot Västra Karups IF

HIF besegrade blivande seriekonkurrenten Västra Karups IF med 2-1 i en träningsmatch. Rebecka Winroth och Tilda Jonhag gjorde lagets mål.

HIF tog ledningen i den 24:e matchminuten efter att Tilda Pettersson spelat fram Rebecka Winroth som satte dit bollen i nät. Tio minuter senare var gästerna nära kvittering men ribban stod i vägen. Fyra minuter in i den andra halvleken jämnades dock ställning ut. Målskytt för Västra Karups IF blev Marie Schön.

Matchen såg ut att sluta oavgjort men inhoppande Tilda Jonhag, som inte kunde starta då hon missat större delen av träningsveckan på grund av sjukdom, avgjorde i slutminuten framspelad av debuterande F17-spelaren Lourdes Güven. Målet innebar att HIF vann med 2-1.

Kommentar från huvudtränare Kristoffer Schönbeck
– Prestationen i sin helhet är tyvärr långt ifrån godkänd. Första halvlek är väldigt periodvis där vi stundtals har en högstanivå som är väldigt hög men alldeles får låg lägstanivå vilket gör att vi aldrig för någon rytm och kontroll på matchen. Andra halvlek innehåller många tekniska misstag och vi lyckas inte slå ut Västra Karup i speluppbyggnaden.

– Positivt är att vi trots det vinner, att Lourdes Güven får göra en assist samt att Maja Karlsson verkligen visar framfötterna från F17. Dessutom är flera av de skadade spelarna i full träning och på väg tillbaka.