Skip to content
Foto: Bildbyrån

Uddamålsförlust mot Mjällby AIF

HIF förlorade hemmamatchen mot Mjällby AIF med 1-0 efter ett sent mål.

Första halvlek
Det var HIF som inledde matchen piggast och fick efter åtta minuter en hörna. Inspelet rensades bort men bara till Philip Rejnhold som lyfte upp bollen till Thomas Rogne. Norrmannen nickskarvade till framrusande Arian Kabashi som från snäv vinkel sköt via försvarare ut till ny hörna. Den efterföljande hörnan ledde till ytterligare en men resultatlös.

Klockan hade då hunnit nicka upp till tio spelade minuter. Minuten senare spelade sig HIF fram på vänsterkanten och Taha Ali kom i ett bra läge från vänster i straffområdet. Istället för att skjuta valde han att passa in framför målet men försvarare hann emellan.

I den 17:e spelminuten kom gästerna fram på högerkanten och slog ett inlägg mot den bortre stolpen. Silas Nwankwo nådde högst men nickade en bit över. Fyra minuter senare var HIF nära efter Abbe Khalilis inåtskruvade hörna men försvaret fick bort bollen.

Resten av halvleken präglades av mycket kamp utan några större målchanser för något av lagen.

Andra halvlek
Tio minuter in i den andra halvleken vann Viktor Gustafsson bollen på offensiv planhalva, avancerade och gick på avslut. Kalle Joelsson i HIF-målet hade dock inga problem med att rädda skottet. Åtta minuter senare fick Abbe Khalili ett läge strax utanför straffområdet och drog iväg ett hårt skott som gick utanför målet.

I den 69:e minuten dribblade sig Taha Ali in i banan och fick iväg ett avslut men fick se bollen gå över målet. Jetmir Haliti var sedan nära att ge Mjällby AIF ledningen men Joelsson sträckte ut och kunde avvärja det tunga skottet.

Med sju minuter kvar av ordinarie speltid fick gästerna frispark mitt på HIF:s planhalva. Bollen lyftes in och Herman Johansson nickade in vad som skulle komma att bli matchens enda mål. Amar Muhsin fick en fin kvitteringschans på övertid men hans inspel rensades undan framför målet.

25. Kalle Joelsson

2. Philip Rejnhold
23. Ali Suljić
44. Thomas Rogne
4. Viljormur Davidsen (K)

16. Alexander Faltsetas
19. Abbe Khalili

13. Wilhelm Loeper
11. Taha Ali
7. Arian Kabashi

15. Rasmus Wiedesheim-Paul

1. Anders Lindegaard (mv)
10. Rasmus Jönsson
24. Emil Hellman
29. Joseph Amoako
33. Amar Muhsin
35. Ervin Gigović
42. Diego Fumaça

Glenn Nyberg

83′ 0-1 Herman Johansson

65′
UT: Wilhelm Loeper & Rasmus Wiedesheim-Paul
IN: Rasmus Jönsson & Amar Muhsin

27′ Taha Ali

60′ Jacob Bergström
92′ Noah Eile
94′ Jesper Gustavsson