skip to Main Content
Foto: Bildbyrån

Uddamålsförlust mot Hvidovre IF

Årets andra träningsmatch slutade med uddamålsförlust när Hvidovre IF vann med 1-0.

Första halvlek
Gästande Hvidovre IF sparkade igång matchen på Olympiafältet Plan 10 men det var HIF som skapade den första farliga målchansen efter en dryg kvart när en boll från backlinjen studsade fram till en djupledsgående Rasmus Karjalainen. Forwarden fick kontroll på bollen, satte upp den till sin vänsterfot och avslutade i fel sida burgaveln.

Två minuter senare var det danskarna som var nära att spräcka målnollan med ett skott mot det bortre krysset. Kalle Joelsson sträckte dock ut och kunde tippa bollen ut i spel via ribban.

I den 20:e minuten fick HIF matchens första hörna. Brandur Hendriksson slog den och hittade Ali Suljić som nickade kraftfullt men över målet. Även nästa chans kom efter en hörna, denna gång från Lucas Lingman. Casper Widell skarvade och Suljić var helt ren i boxen utan att få någon träff på bollen.

Gästerna tog istället ledningen något överraskande när ett inlägg från högerkanten till slut nådde Nicolai Clausen som från nära håll kunde göra 1-0 i öppet mål. Två minuter senare fick HIF en ypperlig chans att kvittera när Wilhelm Loeper bröt en passning och serverade Rasmus Karjalainen ett friläge. Forwarden fick se sitt skott gå i stolpen och ut. Den första halvleken slutade med 1-0-ledning för Hvidovre IF.

Andra halvlek
Den andra halvleken inleddes snarlikt som den första och det dröjde ungefär en kvart innan publiken fick se den första målchansen. Hendriksson väggspelade sig fram med Karjalainen och kom in i straffområdet. Hans avslut gick dock högt över målet, precis som det gjorde någon minut senare när han testade från distans.

I den 74:e minuten pressade nyinbytte Leo Jansson tills sig ett inkast och kastade snabbt till Vilgot Carlsson som nådde Hendriksson med ett inlägg från höger. Mittfältaren försökte sig på en cykelspark men fick ingen ren träff och målvakten kunde rädda.

Under de sista tio minuterna genomförde lagen flera byten och tempot föll ytterligare. Några fler mål blev det inte utan Hvidovre IF kunde vinna med 1-0.

25. Kalle Joelsson

28. Victor Blixt
3. Casper Widell
23. Ali Suljić
4. Viljormur Davidsen

5. Brandur Hendriksson (K)
19. Lucas Lingman
27. Benjamin Acquah

13. Wilhelm Loeper
11. Rasmus Karjalainen
14. Adam Kaied

7. Viktor Lundberg
10. Rasmus Jönsson
18. Alexander Nilsson (mv)
21. Charlie Weberg
24. Emil Hellman
32. Anton Nilsson
33. Vilgot Carlsson
34. Leo Jansson
35. Ervin Gigović
36. Amin Al Hamawi

Andreas Ekberg

42” 0-1 Nicolai Clausen

46′
UT: Casper Widell, Viljormur Davidsen, Lucas Lingman, Benjamin Acquah & Adam Kaied.
IN: Charlie Weberg, Emil Hellman, Viktor Lundberg, Vilgot Carlsson & Rasmus Jönsson.

67′
UT: Victor Blixt
IN: Leo Jansson

81′
UT: Rasmus Karjalainen, Wilhelm Loeper & Brandur Hendriksson
IN: Amin Al Hamawi, Anton Nilsson & Ervin Gigović

83′ Rasmus Jönsson