Skip to content
Foto: Bildbyrån

Uddamålsförlust mot FC Honka

HIF hade övertaget men förlorade träningsmatchen mot FC Honka med 2-1 efter två snabba mål i mitten av den andra halvleken. Rasmus Karjalainen gjorde lagets mål.

Första halvlek
Det var HIF som tog tag i taktpinnen från början och pressade ofta högt. Första farliga avslutet dröjde till den 19:e minuten och det var startdebutanten Joseph Amoako som fick iväg det. Han fick dock se bollen gå en bit över målet.

I den 23:e matchminuten vann den andra startdebutanten, Ervin Gigović, bollen högt och spelade fram Rasmus Jönsson som avslutade strax utanför med vänsterfoten. Två minuter senare testade Jönsson med högerfoten men skottet gick över.

Efter en dryg halvtimme kastade Ravy Tsouka ett långt inkast till Rasmus Karjalainen som tog emot, vände om och avlossade ett hårt skott som målvakten lyckades rädda ut till hörna.

Med fem minuter kvar av den första halvleken kom FC Honka till sina första avslut och fick ett farligt läge från nära håll men avslutade utanför Kalle Joelssons vänstra stolpe.

Andra halvlek
Precis som i den senaste träningsmatchen mot Tromsö IL inledde HIF den andra halvleken bra. Inhopparen och HIF-debutanten Taha Ali var ständigt ett orosmoment för motståndarförsvaret och i den 57:e minuten fick han med sig en straffspark. Rasmus Karjalainen gjorde inga misstag från elva meter och gav HIF ledningen.

Minuten senare var forwarden nära att utöka till 2-0 men hans skott, efter inspel från Emil Hellman, räddades av målvakten. Ytterligare en minut senare av Assad Al Hamlawi nära men även hans vänsterskott togs av målvakten.

Istället för utökad ledning vände FC Honka med två mål på tre minuter. Först efter en spelvändning och därefter på en nick efter hörna.

HIF pressade på för ett kvitteringsmål men fick inte hål på det finländska motståndet som höll ut och vann matchen.

25. Kalle Joelsson

2. Ravy Tsouka
3. Casper Widell
21. Charlie Weberg
4. Viljormur Davidsen (K)

10. Rasmus Jönsson
35. Ervin Gigović
27. Benjamin Acquah

29. Joseph Amoako
11. Rasmus Karjalainen
15. Assad Al Hamlawi

14. Adam Kaied
18. Alexander Nilsson (mv)
20. Dennis Olsson
22. Taha Ali
23. Ali Suljić
24. Emil Hellman
33. Vilgot Carlsson
34. Leo Jansson

Förnamn Efternamn

57′ 1-0 Rasmus Karjalainen (Straffmål)
68′ 1-1 Jerry Voutilainen
70′ 1-2 Ville Koski

46′
UT: Joseph Amoako & Viljormur Davidsen
IN: Taha Ali & Emil Hellman

50′
UT: Ravy Tsouka
IN: Leo Jansson

69′
UT: Assad Al Hamlawi & Benjamin Acquah
IN: Dennis Olsson & Adam Kaied