skip to Main Content
Foto: Bildbyrån

Uddamålsförlust i Gävle

Gefle IF gjorde matchens enda mål i den andra omgången av Superettan.

Första halvlek
HIF sparkade igång matchen på Gavlevallen men det var hemmalaget som kom till den första målchansen. I den åttonde minuten tog Leo Englund emot bollen på bröstet efter ett inlägg från höger och avslutade. Kalle Joelsson var dock snabbt nere och räddade bollen.

Tio minuter senare var det återigen ett inlägg från högerkanten som ledde till målchans för Gefle IF. Anton Lundin hittade Adrian Edqvist som sköt utanför den bortre stolpen. Nästa läge kom också efter ett inlägg, denna gång efter att York Rafael från vänsterkanten hittat Englund i straffområdet som från nära håll sköt högt över målet.

Efter en dryg halvtimmes spel provade Frederik Holst att överraska hemmamålvakten med ett skott men fick se bollen gå i fel sida burgaveln. Med tre ordinarie minuter kvar av den första halvan var Ring nära att peta in ledningsmålet för HIF efter en ytterzonsfrispark men Robin Wallinder hann ut och plockade bollen.

Andra halvlek
HIF ägde bollinnehavet under den första kvarten av den andra halvleken. Man försökte hota med instick och inlägg utan att komma till några större farligheter.

I den 68:e minuten utmanade Erik Ring från vänsterkanten, tog sig förbi sin försvarare och sköt. Skottet täcktes av försvarare till resultatlös hörna. Sju minuter senare hittade Benjamin Acquah Rasmus Jönsson till höger i straffområdet. Han laddade för skott och träffade ribban.

I den 80:e matchminuten nickade Antonio Yakoub in 1-0 för hemmalaget efter ett inlägg från vänster. HIF försökte forcera i slutet utan att lyckas göra mål.

1. Kalle Joelsson

5. Frederik Holst
3. Casper Widell
4. Thomas Rogne (K)
22. Simon Bengtsson

25. Adam Hellborg
16. Ervin Gigović

10. Rasmus Jönsson
27. Benjamin Acquah
11. Erik Ring

15. Amin Al Hamawi

8. Sumar Almadjed
18. Anton Nilsson
19. Vilgot Carlsson
24. Emil Hellman
28. Victor Blixt
30. Nils Arvidsson (mv)
33. Amar Muhsin

Rinon Hasani

80′ 1-0 Antonio Yakoub

13′
UT: Casper Widell
IN: Emil Hellman

39′
UT: Thomas Rogne
IN: Victor Blixt

83′
UT: Rasmus Jönsson & Ervin Gigovic
IN: Amar Muhsin & Anton Nilsson

42′ Christoffer Aspgren (GIF)

61′ Martin Rauschenberg (GIF)
72′ Anton Lundin (GIF)
73′ Victor Blixt (HIF)
86′ Adrian Edqvist (GIF)