skip to Main Content
Foto: Bildbyrån

Uddamålsförlust i den allsvenska premiären

HIF förlorade den allsvenska premiären med 2-1 borta mot Hammarby IF. Assad Al Hamlawi gjorde lagets första allsvenska mål 2022.

Första halvlek
Det var en fin inramning som väntade spelarna i den allsvenska premiären på Tele2Arena. I den åttonde minuten fick publiken även se den första målchansen. En Hammarby-hörna från vänster boxades bort av Kalle Joelsson men bollen landade hos Nahis Besara som från 16-meterslinjen laddade och sköt tätt över målet.

I den 18:e minuten fick Bajen en ny hörna, denna gång från höger. Inlägget gick hela vägen till den bortre stolpen där Gustav Ludwigsson kunde nicka in 1-0 till hemmalaget. Efter en halvtimme var Astrit Selmani nära att utöka ledning men fick se sitt skott gå i stolpen.

HIF spelade upp sig under slutet av halvleken och det var Lucas Lingman som var drivande i anfallen. Kombinationerna ledde till ett par avslut men inget som var tillräckligt nära för att hota Oliver Dovin i hemmamålet. På övertid fick Hammarby IF ytterligare en möjlighet men Charlie Weberg rensade på en hemmaspelare och ut till inspark.

Andra halvlek
Knappt tre minuter in i den andra halvleken kom Mayckel Lahdo till skott och träffade klockrent den första stolpen. Minuten senare tog Armin Gigović en fin löpning i djupled på högerkanten och spelade snett bak mot Adam Kaied men en försvarare hann emellan och rensade ut till hörna, som blev resultatlös.

Med tio minuter kvar slog Viljormur Davidsen ett inlägg som gick hela vägen till nyinhoppande Joseph Amoako. Han lade upp för skott och tvingade Dovin till en fin räddning. Två minut senare hittade vänsterbacken Anthony van den Hurk i boxen men nicken räddades av målvakten.

Med fyra minuter kvar av ordinarie speltid styrde Astrit Selmani ett felriktat skott som tog både i ribban och stolpen innan Kalle Joelsson kunde greppa bollen. På övertid kom 2-0-målet när Williot Swedberg från nära håll satte dit bollen i mål.

Skadeavbrotten gav åtta minuter tillägg och i den sjunde kunde Assad Al Hamlawi reducera sedan Hammarby-försvaret inte lyckats få undan ett inlägg av Ravy Tsouka. Det målet fastställde slutresultatet 2-1.

25. Kalle Joelsson

2. Ravy Tsouka
23. Ali Suljić
21. Charlie Weberg
4. Viljormur Davidsen

19. Lucas Lingman
30. Albert Ejupi
37. Armin Gigović

14. Adam Kaied
9. Anthony van den Hurk (K)
22. Taha Ali

3. Casper Widell
7. Viktor Lundberg
10. Rasmus Jönsson
15. Assad Al Hamlawi
18. Alexander Nilsson (mv)
27. Benjamin Acquah
29. Joseph Amoako

Adam Ladebäck

18” 1-0 Gustav Ludwigsson
91′ 2-0 Williot Swedberg
97′ 2-1 Assad Al Hamlawi

78′
UT: Adam Kaied & Armin Gigović
IN: Benjamin Acquah & Joseph Amoako

88′
UT: Lucas Lingman
IN: Assad Al Hamlawi

35′ Maychel Lahdo
60′ Charlie Weberg
67′ Ravy Tsouka
93′ Joseph Amoako