skip to Main Content

U21: Sammanfattning och tränarkommentar efter HIF – Malmö FF

HIF:s U21-lag förlorade med 2-1 mot Malmö FF:s dito i U21 Allsvenskan Södra. Hemmalagets mål gjordes av Noel Mbo i den första halvleken.

Matchsammanfattning
Noel Mbo fick matchens första farliga målchans då han mötte Dennis Olssons inlägg från vänsterkanten med pannan men fick se sitt nickförsök gå över målet. I den 27:e minuten skulle det dock gå bättre för forwarden. Han sköt ett hårt, lågt skott från nära håll och trots att Malmö FF-målvakten var på bollen med fötterna lyckades han inte förhindra den från att gå i mål. Tre minuter innan halvtidsvilan sköt gästernas Romain Gall ett hårt skott mot mål men Nils Arvidsson i HIF-målet kunde avvärja med en fin parad.

En dryg kvart in i den andra halvleken kvitterade Malmö FF när Amin Sarrs skott styrdes på försvarare, ställde HIF-målvakten och rullade sakta in vid den bortre stolpen. Tio minuter senare var Adi Nalic fri men Arvidsson i målet stod återigen för en fin räddning. I den 76:e tog dock gästerna ledningen genom Hugo Bolin, en ledning som de behöll matchen ut.

Tränarkommentar
– Det var en välbehövlig match för oss. Tråkig förlust men en spel- och karaktärsmässigt bra insats. Vissa av de unga spelarna har inte spelat match sedan november och våra A-spelare behövde 90 minuter så det var en bra genomkörare, säger assisterande tränare Mattias Lindström.