skip to Main Content
Foto: Bildbyrån

U21 | Målkavalkad borta mot Halmstads BK

HIF besegrade Halmstads BK med 6-3 på bortaplan i U21 Södra.

Erik Ring gav HIF ledningen i den tolfte minuten. Ytterligare tolv minuter senare blev han tvåmålsskytt när han skickade in 3-0. Dessförinnan hade Dennis Olsson hunnit göra mål för andra U21-matchen i följd.

HBK reducerade efter en halvtimme genom Leo Hedenberg men Lucas Lima utökade till 4-1 fem minuter senare. Det var också resultatet när lagen gick till halvtidsvila.

Efter flera byten förblev den andra halvleken mållös fram till den 75:e minuten då Vilgot Carlsson ökade på HIF:s ledning till 5-1. Med tre ordinarie spelminuter kvar gjorde Villiam Granath 2-5 men gästerna från Helsingborg replikerade minuten senare då Ängelholm-spelaren Vilmer Johansson Nihlgård utökade till 6-2. I den andra tilläggsminuten fick Alex Hall in en boll bakom Nils Arvidsson i HIF-målet. Det blev också matchens sista mål.

– Det var en bra utförd match där det var kul att se den namnkunniga elvan på plan, de levererade en fin fotboll. Jag är nöjd med passningsspelet och att vi kunde skapa många målchanser med djupledsspel som vi saknat i tidigare matcher. Det är klyschigt att säga att alla var bra men så var det verkligen. Givetvis imponerande att Pavle Vagic, Lucas Lima och Erik Ring laddade om och levererade som de gjorde idag efter att de spelade 45 minuter igår. Det är väldigt proffsigt, säger HIF:s tränare Hans Eklund efter matchen.