Skip to content
Foto: Bildbyrån

U21: 3-1-seger mot Mjällby AIF

HIF:s U21-lag vände underläge till 3-1-seger i hemmamatchen mot Mjällby AIF. Alhaji Gero blev tvåmålsskytt medan Max Svensson stod för ett mål och en assist.

Det var gästerna som inledde målskyttet när ett skott utifrån styrdes på försvarare, ställde Kalle Joelsson i HIF-målet och gick i mål. Ju längre matchen gick desto bättre skulle HIF bli. I mitten av den första halvleken var Noel Mbo, som dessförinnan haft en boll i nät men blivit avvinkad för offside, ytterst nära att kvittera men fick se sitt nickförsök gå strax utanför.

Kvitteringsmålet kom bara minuter innan domaren blåste av för halvtidspaus. Max Svensson vann en duell på offensiv planhalva och frispelade Alhaji Gero som rullade in 1-1-målet.

HIF kom ut starkare till den andra halvleken och började omedelbart att skapa målchanser. Assad Al Hamlawi rann igenom försvaret, kom först på boll och fälldes av Mjällby-målvakten. Domaren pekade på straffpunkten, Svensson steg fram och satte behärskat dit ledningsmålet för HIF. Mbo trodde att han utökat ledningen när han läckert nickat in bollen i mål efter ett fint inlägg av Lucas Larsen men även denna gång blev anfallaren avvinkad för offside.

Adam Kaied var även han nära men fick se sitt avslut från dryga 18 meter gå klockrent i stolpen. Istället var det Gero som fick sätta spiken i kistan när både försvarare och målvakt hamnade snett. Nigerianen kunde därmed sätta dit 3-1 i öppet mål. Det blev också matchens slutresultat.