skip to Main Content
Foto: Mathilda Ahlberg

Tvåsiffrig seger mot Höganäs BK på Olympia

HIF besegrade Höganäs BK med 10-0 på Olympia under onsdagskvällen. Stor segerorganisatör blev Stephanie Petersson med sina fyra mål.

Stephanie Petersson inledde målskyttet med en vänstervolley upp i det bortre krysset i den sjätte minuten. Hon utökade med ett distansskott med vänsterfoten fyra minuter senare och i den 28:e minuten fullbordade hon sitt hattrick med ett kanonmål med högerfoten.

Tolv minuter in i den andra halvleken frispelades Tilda Jonhag av Tilde Wahrenberg och kunde placera in 4-0 vid den bortre stolpen. Två minuter senare kunde Rebecka Winroth, efter ett läckert anfall, enkelt sätta dit 5-0 från nära håll. 6-0 pricksköt Petersson in från straffpunkten innan Winroth gjorde sitt andra i matchen till 7-0.

I den 79:e slog Josefine Wiksell en krossboll till Wahrenberg som med en fantastisk förstatouch tog ner bollen och sköt men fick se skottet räddas av målvakten. Returen kunde dock Emma Sternberg sätta i mål. Därefter hann såväl Wiksell som Rosanna Johansson skriva in sig i målprotokollet innan domaren blåste av matchen i duggregnet på Olympia.

Intern skytteliga

Stephanie Petersson 8 mål
Josefine Wiksell 6 mål
Maya Waltersson 4 mål
Rebecka Winroth 4 mål
Tilda Jonhag 4 mål
Johanna Fäldtman 2 mål
Ida Vahtera 2 mål
Sanna Nilsson 2 mål
Emma Sternberg 2 mål
Inez Gertsen 1 mål
Rosanna Johansson 1 mål