skip to Main Content
Foto: Bildbyrån

Två nickmål avgjorde Skånederbyt

Amin Al Hamawi gav HIF en tidig ledning men Landskrona BoIS vände och vann Skånederbyt på Landskorna IP med 2-1.

Första halvlek
Det var hemmalaget som inledde matchen piggast och kom till avslut genom både Kofi Asare och Robin Dzabic men särskilt nära mål var dte inte vid något av lägena.

Istället var det HIF som tog ledningen efter en kvart. Kalle Joelsson slog en lång passning mot Wilhelm Loeper på högerkanten. Han tog den med sig och slog ett lågt inlägg som Benjamin Acquah hoppade över. Amin Al Hamawi fyllde på snett bak och rullade enkelt in 1-0 vid den bortre stolpen. Fyra minuter senare väggspelade Acquah sig fram med Frederik Holst, vek in mot högerfoten och skruvade bollen mot den bortre gaveln. Han hindrades dock av stolpens insida.

Efter målet bet sig HIF fast i matchen och kunde kontrollera mer. Asare var återigen farligast för hemmalaget när han vek in i straffområdet från sin vänsterkant men hans avslut gick utanför Kalle Joelssons vänstra stolpe. Philip Rejnhold hade ett hårt skott från snäv vinkel som räddades men i övrigt hände inte mycket innan domaren blåste av den första halvleken.

Andra halvlek
Fem minuter in i den andra halvleken vann Erik Ring bollen på egen planhalva och satte fart längs med vänsterkanten. Väl vid den förlängda mållinjen i motståndarstraffområdet spelade han snett bak men Muhsin var hårt bevakad och fick inte iväg något avslut.

HIF behöll dock trycket och Loeper kom till skott. Han fick dock se bollen träffa burgaveln på fel sida om stolpen. I anfallet efter frispelade Melker Widell Ousmane Diawara men Casper Widell stod för en formidabel brytning ut till hörna. På den nickade Diawara in kvitteringsmålet.

Efter att bangers smällts tre gånger från hemmaklacken avbröts matchen tillfälligt i drygt 20 minuter innan den återupptogs.

I den 67:e minuten fick Landskrona en hörna som nickades undan av Loeper. Hemmalaget behöll dock bollen på offensiv planhalva. Dzabic slog ett inåtskruvat inlägg med vänsterfoten som Diawara från nära håll nickade in och därmed gav BoIS ledningen.

I slutminuterna forcerade HIF för ett kvitteringsmål men kom aldrig till någon riktigt farlig chans. Därmed bröts den 6 553 dagar långa förlustfria sviten mot Landskrona BoIS i seriesammanhang.

1. Kalle Joelsson (mv)

2. Philip Rejnhold
3. Casper Widell
4. Thomas Rogne (K)
11. Erik Ring

5. Frederik Holst
16. Ervin Gigović
27. Benjamin Acquah

13. Wilhelm Loeper
33. Amar Muhsin
15. Amin Al Hamawi

8. Sumar Almadjed
10. Rasmus Jönsson
14. Oliver Stojanović Fredin
22. Simon Bengtsson
24. Emil Hellman
28. Victor Blixt
30. Nils Arvidsson (mv)

Richard Sundell

15′ 0-1 Amin Al Hamawi

53′ 1-1 Ousmane Diawara
67′ 2-1 Ousmane Diawara

74′
UT: Amin Al Hamawi
IN: Sumar Almadjed

82′
UT: Wilhelm Loeper
IN: Simon Bengtsson

90′
UT: Ervin Gigovic & Philip Rejnhold
IN: Oliver Stojanovic Fredin & Victor Blixt

10′ Philip Rejnhold

64′ Erik Hedenquist
91′ Robin Dzabic