skip to Main Content
Foto: Bildbyrån

Tung seger hemma mot GIF Sundsvall

Armin Gigović gjorde matchens enda mål när HIF tog tre viktiga poäng hemma mot GIF Sundsvall.

Första halvlek
Det var HIF som dikterade matchen från start. Första läget fick Taha Ali efter en fin kombination med Armin Gigović och Rasmus Wiedesheim-Paul i den åttonde minuten. Han kom in i straffområdet snett från höger och sköt men fick se målvakten rädda ut bollen till vad som kom att bli en resultatlös hörna. Fem minuter senare spelade Gigović fram Wiedesheim-Paul som vände om och sköt över.

Därefter följde en lång period där HIF behöll trycket på offensiv planhalva genom snabb återerövring och en del fasta situationer. GIF Sundsvall kom till sin enda farlighet när Forrest Lasso nickade rakt på Kalle Joelsson efter en hörna.

Efter en halvtimmes spel kom matchens första mål. Benjamin Acquah hittade med ett lågt inspel från höger till Wiedesheim-Paul i straffområdet. Debutanten klackskarvade vidare till Gigović som behärskat placerade in bollen vid den bortre stolpen. Det var också det enda målet när lagen gick till halvtidspaus.

Andra halvlek
Den andra halvleken var inte lika fartfylld som den första från HIF:s håll. Den första stora chansen fick gästerna när Pontus Engblom först kom fri mot Joelsson som räddade. Returen hamnade hos Ronaldo Damus men Joelsson hann tillbaka in i målet och avvärjde även det skottet. Därefter hade Wiedesheim-Paul tre fina möjligheter utan att göra mål.

Under de avslutande tio minuterna lyckades GIF Sundsvall etablera lite tryck utan att hota målet särskilt mycket. HIF var istället nära att utöka ledningen på övertid men Ravy Tsouka valde att avsluta istället för att passa och fick se sitt skott gå i fel sida av burgaveln.

HIF höll undan, vann matchen och tog tre tunga poäng.

25. Kalle Joelsson

2. Ravy Tsouka
3. Casper Widell
44. Thomas Rogne
4. Viljormur Davidsen (K)

27. Benjamin Acquah
16. Alexander Faltsetas

29. Joseph Amoako
37. Armin Gigović
11. Taha Ali

15. Rasmus Wiedesheim-Paul

1. Anders Lindegaard
6. Andreas Landgren
10. Rasmus Jönsson
14. Adam Kaied
24. Emil Hellman
35. Ervin Gigović
41. Amin Al Hamawi

Bojan Pandzic

30´Armin Gigovic

45′ UT: Joseph Amoako, IN: Rasmus Jönsson
73′ UT: Alexander Faltsetas, IN: Andreas Landgren
81′ UT: Benjamin Acquah, IN: Adam Kaied
87′ UT: Taha Ali, IN: Emil Hellman

41′ Dennis Olsson

47′ Pontus Engblom
79′ Armin Gigović
79′ Rasmus Wiedesheim-Paul