Skip to content
Foto: Bildbyrån

Tredje raka segern efter vändning

Amar Muhsin gjorde båda målen när HIF vände och vann med 2-1 borta mot Örgryte IS.

Första halvlek
Inte ens en minut hade hunnit gå innan Erik Ring kom till matchens första avslut. Simon Bengtssons inläggsförsök täcktes av försvarare och studsade ut till Ring som försökte med en halvvolley men bollen räddades av Mathias Nilsson i ÖIS-målet. Hemmalagets första målchans fick Isak Dahlqvist efter ett HIF-bolltapp på egen planhalva. Det förblev dock 0-0 sedan det låga avslutet gått en bit utanför Kalle Joelssons högra stolpe.

Hemmalaget tog ledningen i matchen efter att ha lyckats hålla fast bollen i HIF:s straffområde efter en hörnvariant i den 18:e minuten. Hady Salem Karim tog sig förbi en försvarare och placerade in ledningsmålet i bortre burgaveln. Därefter lyckades lagen komma till någon halvchans men nära några fler mål innan domaren blåste av för paus var det egentligen aldrig.

Andra halvlek
Åtta minuter in i den andra halvan av matchen hittade Simon Bengtsson, efter en hörna, en fristående Thomas Rogne i straffområdet. Lagkaptenen nickade på målvakten men målchansen gav HIF ett momentum i matchen. Två minuter senare tvingade Amar Muhsin målvakten till en bra räddning och ytterligare tre minuter senare nickade Erik Ring i ribban efter att ha varit fri på bortre ytan.

I den 63:e minuten kom också utdelningen. Muhsin nyttjade en kommunikationsmiss i Örgryteförsvaret och petade retfullt in kvitteringsmålet. Han var nära att ge laget ledningen i den 71:a minuten efter en fin framspelning av inhopparen Amin Al Hamawi. Den gången täcktes skottet av försvarare men två minuter senare skulle Muhsin bli tvåmålsskytt. Bengtsson drev fram bollen på vänsterkanten och slog ett perfekt inlägg till Muhsin som från nära håll nickade in bollen i mål.

Med åtta minuter kvar av ordinarie speltid fick Dahlqvist till en volley som tvingade Joelsson till en bra räddning. Hemmalaget fick ytterligare en kvitteringsmöjlighet när ett långt inlägg från vänster gick igenom straffområdet. Innan domaren, efter sex minuters övertid, blåste av matchen, fick HIF ett 4 mot 2-läge att sätta spiken i kistan men Rings avslut räddades av målvakten.

HIF höll undan och tog tredje raka segern.

1. Kalle Joelsson

5. Frederik Holst
34. Pavle Vagić
4. Thomas Rogne (K)
22. Simon Bengtsson

27. Benjamin Acquah
8. Sumar Almadjed
25. Adam Hellborg

13. Wilhelm Loeper
33. Amar Muhsin
11. Erik Ring

2. Philip Rejnhold
14. Oliver Stojanović Fredin
15. Amin Al Hamawi
16. Ervin Gigović
21. Charlie Weberg
24. Emil Hellman
30. Nils Arvidsson (mv)

Farouk Nehdi

18′ 1-0 Hady Saleh Karim
63′ 1-1 Amar Muhsin
73′ 2-1 Amar Muhsin

69′
UT: Wilhelm Loeper
IN: Amin Al Hamawi

86′
UT: Sumar Almadjed & Benjamin Acquah
IN: Oliver Stojanović Fredin & Ervin Gigović

36′ Jonathan Drott

57′ Amar Muhsin
66′ Linus Tagesson
78′ Hady Saleh Karim
87′ Erion Sadiku