Skip to content

Tre tunga poäng med hem från Sundsvall

HIF tog tre viktiga poäng i Sundsvall sedan Benjamin Acquah och Arian Kabashi gjort varsitt mål. Slutresultatet skrevs till 2-1.

Första halvlek
Hemmalaget inledde bäst och fick med sig flertalet hörnor under de inledande minuterna. Närmast mål var Dennis Olsson som snappade upp en andraboll och avlossade ett vänsterskott från distans men Kalle Joelsson var med och kunde rädda.

HIF åt sig in i matchen och började allt mer diktera tempot när halva den första halvan var spelad. Utdelningen skulle komma i den 34:e minuten när Arian Kabashi klackade till Benjamin Acquah som lade upp för sin högerfot och skruvade in bollen i det bortre krysset. Det var ghananens första allsvenska mål och innebar ledning för HIF när laget gick till halvtidspaus.

Andra halvlek
Det dröjde drygt 10 minuter innan det på riktigt började hända grejer i den andra halvleken. Först kom hemmalagets Joe Corona loss på mittplan, avancerade mot mål och avlossade ett tungt skott mot det bortre krysset. Bollen tog både stolpen och ribban innan den nickades ut. När klockan tickat upp på 58 minuter fick Rasmus Wiedesheim-Paul iväg ett vänsterskott som styrdes fram till Taha Ali. Nicken från nära håll räddades av målvakten innan GIF Sundsvall ställde om men HIF bröt och kom istället på egen kontring. Denna gång vek Ali in i banan men målvakten stod i vägen ännu en gång. Det svängde tillbaka en gång till sekunder senare men Pontus Engblom sköt över.

Viljormur Davidsen stod för ett fint inlägg i den 64:e minuten och hittade inhopparen Amar Muhsin som styrde bollen mot mål. Oscar Jonsson i hemmalagets mål sträckte ut ordentligt och lyckades med fingertopparna rädda ut bollen till hörna.

2-0 skulle dock komma i den 71:a matchminuten. Muhsin nickade ner bollen till Ali som frispelade Kabashi. Han rundade målvakten, lade bollen tillrätta och placerade in den i mål. Med sju ordinarie spelminuter kvar reducerade Ronaldo Damus efter ett långt inkast. Trots tryck på slutet höll HIF undan och tog tre blytunga poäng.

Kaspar Sjöberg

34′ 0-1 Benjamin Acquah
71′ 0-2 Arian Kabashi
83′ 1-2 Ronaldo Damus

46′
UT: Wilhelm Loeper
IN: Taha Ali

60′
UT: Rasmus Wiedesheim-Paul
IN: Amar Muhsin

69′
UT: Philip Rejnhold & Abbe Khalili
IN: Emil Hellman & Rasmus Jönsson

82′
UT: Arian Kabashi
IN: Diego Fumaça

13′ Philip Rejnhold

62′ Forrest Lasso
68′ Casper Widell
75′ Armin Gigović
76′ Viljormur Davidsen