Skip to content
Foto: Linda Carlsson

Tre mål i andra halvlek gav tre poäng

HIF besegrade Stafsinge IF med 3-0 hemma på Olympia efter mål av Tilda Jonhag, Stephanie Petersson och Rebecka Winroth.

Första halvlek
Det var en händelsefattig förstahalvlek där gästerna var närmast ett ledningsmål i den 39:e minuten när Anneli Johansson mötte ett inlägg från vänsterkanten och nickade i ribban. Dessförinnan hade gästerna även ett bra läge när Lydia Schough sköt utanför på halvvolley.

Bästa målchansen för HIF fick Emma Krantz men hennes låga skott räddades, med vissa problem, av målvakten.

Andra halvlek
Den andra halvleken hann knappt börja innan HIF spräckte målnollan. Josefine Wiksell slog en bra passning i djupled till Izabelle Wahlstedt på högerkanten. Ytterbacken tog den med sig och spelade fram Agnes Eklöf som träffade stolpen. Tilda Jonhag höll sig framme på returen och kunde sätta dit bollen i tomt mål till 1-0.

Efter 58 minuter var Ida Vahtera nära att utöka ledningen men hennes vänsterskott gick i målvaktens högra stolpe. 2-0-målet kom istället åtta minuter senare när Stephanie Petersson avlossade ett skott från 30-35 meter. Bollen gick i en båge upp i bortre krysset. Bara minuter senare fick 545 personer på Olympia se inhoppande Rebecka Winroth placera in bollen i mål till 3-0 efter en fin framspelning av Cornelia Rahmberg.

Rahmberg var nära att själv skriva in sig i målprotokollet i den 87:e minuten men målvakten gjorde en bra enhandsräddning. På den efterföljande hörnan höll sig Wiksell framme vid den bortre stolpen men nickade över. Matchen slutade 3-0 till HIF.

Intern skytteliga i seriespel
Tilda Jonhag – 5 mål
Tilde Wahrenberg – 4 mål
Agnes Eklöf – 2 mål
Josefine Wiksell – 2 mål
Rebecka Winroth – 2 mål
Stephanie Petersson – 2 mål
Ebba Manglind – 1 mål
Maya Waltersson – 1 mål
Sanna Nilsson – 1 mål


Vi bjuder på entrén till damernas matcher hela säsongen
Beat Diabetes
Öresundskraft
AKEA
Lindengruppen
Whilborgs
Boxon
OBOS
RSA-Gruppen
Solid Försäkring
Baker Tilly
Kickos AB
Klimat Transport & Logistik
SP Chark
WANS Transport