Skip to content
Foto: Bildbyrån

Thomas Rogne klar för HIF

Helsingborgs IF och mittbacken Thomas Rogne är överens om ett 2,5-årskontrakt. Den nyblivne 32-åringen ansluter till klubben under kommande vecka och blir spelklar den 15 juli.

Thomas Rogne inledde sin professionella fotbollskarriär hemma i norska Stabæk Fotball innan han som 19-åring skrev på för skotska Celtic F.C. Därefter gick han till Wigan Athletic innan han skrev på för IFK Göteborg där han spelade 66 allsvenska matcher. De senaste åren har han representerat polska Lech Poznań och grekiska Apollon Smyrnis.

– Jag är otroligt stolt över att skriva på för en så fin förening som Helsingborgs IF. Det är en klubb som hör hemma i den övre delen av svensk fotboll och det ser man när man är på Olympia, en fantastisk arena med fantastiska fans och support. Jag hoppas att jag kan hjälpa laget så mycket som möjligt. Först och främst med professionalism, vinnarmentalitet, erfarenhet och ledaregenskaper. Det har varit en svår säsong men jag har stor tilltro till att vi kan vända trenden och säkra en plats i allsvenskan även nästa säsong, säger nyförvärvet.

Eftersom det svenska transferfönstret öppnar den 15 juli är mittbacken inte spelklar förrän då. Dock kommer han börja träna med laget under nästa vecka.

– Vi är glada över att få in en erfaren mittback i en bra ålder. Thomas kommer att bidra med ledaregenskaper och rutin i en lagdel där vi idag har unga spelare. Han får nu drygt två träningsveckor på sig att lära känna laget och komma in i gruppen innan han blir spelklar, säger HIF:s sportchef Andreas Granqvist.

Vi hälsar Thomas varmt välkommen till HIF!