Skip to content
Foto: Johan Lilja

Taylor Silverholt klar för HIF

Helsingborgs IF och Taylor Silverholt är överens om ett treårsavtal. Den 22-årige forwarden blir därmed herrlagets första rekrytering inför kommande säsong.

Taylor Silverholt kommer från Halmstad och har BK Astrio som moderklubb. På ungdomsnivå har han även representerat Halmstads BK innan han i april 2018 skrev på för Mjällby AIF som då spelade i divison 1. Forwarden var där med på resan från tredjeligan till Allsvenskan och lyckades, trots skralt med speltid, som 19-åring att göra sitt första allsvenska mål när AIK besegrades med 3-1 i augusti 2020.

Sommaren 2022 lånades han ut till Falkenbergs FF i division 1 och gjorde 6 mål på 16 matcher. Inför den gångna säsongen väntade en ny utlåning, denna gång till Jönköpings Södra IF. På 28 matcher i Superettan stod Taylor för åtta mål och två assist för nästjumbon. Nu står det klart att han förstärker HIF inför kommande säsong.

– Det känns stort, det är ingen liten klubb man kommer till. HIF är en storklubb i Sverige som alla vet så det är en ära att vara här. Det har gått rätt fort. För kanske två veckor sedan var jag här och kollade anläggningen. Mikael Dahlberg kontaktade min agent och sedan mig och jag kände direkt ”wow, det här är perfekt”, säger 22-åringen som representerat Sverige på 17- och 19-årsnivå vid sammanlagt fem tillfällen.

– Taylor är en mångsidig offensiv spelare med de egenskaper som vi sökt. Han är en snabb djupledsspelare som både kan avsluta på olika sätt men också vara starkt bidragande i presspelet. Han är ung men visade under sin första hela säsong i elitfotbollen att han kan leverera på denna nivå. Det är en bra grund att stå på men vi ser att han kommer kunna ta nästa steg i sin utveckling hos oss, säger Mikael Dahlberg, sportsligt ansvarig.

Vi hälsar Taylor varmt välkommen till HIF!

JUST NU: Säkra ditt säsongskort på södra stå för endast 750kr. Gäller endast till och med söndag. Klicka här!

Intervju med Taylor: