Skip to content
Foto: Bildbyrån

Tappad ledning i Västerås

HIF ledde med 2-0 i paus efter mål av Amin Al Hamawi och Charlie Weberg men Västerås SK vände i den andra halvleken och vann med 3-2.

Första halvlek
Inledningsvis var det främst Jabir Abdihakim Ali som skapade bekymmer för HIF. Först tog han sig loss från markering i den femte minuten och sköt hårt men utanför. I den 20:e minuten var det desto närmare när han mötte ett inlägg från höger med pannan och nickade lågt mot den bortre stolpen. Kalle Joelsson hann dock ner snabbt och stod för en spektakulär räddning.

Det var först under den avslutade kvarten som HIF började komma till målchanser. Först fick Muhsin iväg ett avslut efter en passning av Lukas Kjellnäs som målvakten räddade i den 32:a minuten. Med fem minuter kvar av ordinarie speltid gick bollen, efter ett långt HIF-anfall, ut till Emil Hellman som slog ett perfekt inlägg till Amin Al Hamawi. Forwarden nådde högst och nickade in 1-0 till gästerna.

På övertid brottades Al Hamawi ner på väg mot målet. Charlie Weberg stegade fram och slog den efterföljande frisparken via muren och in i mål för 2-0 till HIF.

Andra halvlek
Tre minuter in i den andra halvleken blåste domaren straff för Västerås SK. Jabir Abdihakim Ali stegade fram och satte dit reduceringsmålet. Fyra minuter senare kvitterade han från nära håll efter ett inspel från vänster.

I anfallet efter uppstod två straffsituationer i det andra straffområdet. Amar Muhsin fick inte med sig en signal från domaren i något av lägena men var nära att bli målskytt ändå. Hans avslut gick via försvarare ut till hörna.

I den 68:e minuten var hemmalagets Olle Edlund nära att bli målskytt sedan han var först på en andraboll efter hörna. Hans stenhårda skott gick dock klockrent i ribban.

I den 76:e matchminuten kom debuterande Lucas Lima till en bra målchans. Efter att ha kombinerat fint med Amin Al Hamawi och Benjamin Acquah löpte han i djupled och fick bollen. Han hamnade lite ur vinkel och sköt utanför med vänsterfoten.

Västerås var nära med tio minuter kvar när Daniel Ask fick iväg ett tungt skott men Kalle Joelsson var med på noterna och tippade ut till hörna. Tre minuter senare kom dock ledningsmålet för hemmalaget. Frédéric Nsabiyumva nådde högst på en hörna och nickade in 3-2.

I den sjätte övertidsminuten fick Wilhelm Loeper ett gyllene kvitteringsläge men hans avslut från nära håll räddades av målvakten och hemmalaget kunde hålla undan.

1. Kalle Joelsson (K)

34. Pavle Vagić
24. Emil Hellman
21. Charlie Weberg
22. Simon Bengtsson

27. Benjamin Acquah
25. Adam Hellborg
41. Lukas Kjellnäs

11. Erik Ring
33. Amar Muhsin
15. Amin Al Hamawi

6. Andreas Landgren
8. Sumar Almadjed
9. Lucas Lima
10. Rasmus Jönsson
13. Wilhelm Loeper
16. Ervin Gigović
30. Nils Arvidsson (mv)

Fredrik Oppong

40′ 0-1 Amin Al Hamawi
45+2′ 0-2 Charlie Weberg

50′ 1-2 Jabir Abdihakim Ali (Straffspark)
54′ 2-2 Jabir Abdihakim Ali
83′ 3-2 Frédéric Nsabiyumva

65′
UT: Adam Hellborg & Lukas Kjellnäs
IN: Sumar Almadjed & Rasmus Jönsson

69′
UT: Amar Muhsin
IN: Lucas Lima

81′
UT: Amin Al Hamawi
IN: Wilhelm Loeper

45′ Lukas Kjellnäs

48′ Erik Ring
96′ Pavle Vagić