Skip to content

Taha Ali klar för HIF

Helsingborgs IF och Örebro SK är överens om en övergång för Taha Ali. 23-åringen har tecknat ett fyraårskontrakt med HIF.

Taha Ali har en bakgrund som futsalspelare och har gjort sex landskamper för det svenska futsallandslaget mellan 2018 och 2019. Parallellt har han representerat Sundbybergs IK, IFK Stocksund och Sollentuna FK i division 2 respektive division 1 innan han inför 2021 skrev på för då allsvenska Örebro SK. I somras lånades han ut till Västerås SK och var med sina två mål och åtta assist på 13 starter högst bidragande till att laget lyckades hålla sig kvar i Superettan.

Han har spelat på båda kanterna men också både som central forward och offensiv mittfältare. Idag ansluter han till sitt nya lag.

– Det känns bra och skönt att allt äntligen lagt sig, det tog sin tid men jag är väldigt glad att vara här. Jag fick ett väldigt gott intryck både av klubben och efter samtalen med Granen. Det tog sin tid men det kändes väldigt rätt när väl båda parterna kom överens. Jag är en spelare som älskar att utmana. Mina främsta styrkor ligger i 1 mot 1-spelet och min framspelningsförmåga. Jag skulle säga att jag är en kreativ spelare som älskar att operera bakom mittfältarnas yta. Jag är extremt taggad på det här och det ska bli kul att se supportrarna på Olympia. Det ska bli ett roligt år, säger nyförvärvet.

– Taha är en extremt skicklig 1 mot 1-spelare och har under sina två senaste säsonger stått för många poäng. Han gjorde en fantastisk höst i Västerås och vi är glada att ha lyckats knyta honom till oss. Vi tror starkt på att att Taha kan utvecklas ytterligare och ta nästa steg i HIF, säger HIF:s sportchef Andreas Granqvist.

Vi hälsar Taha varmt välkommen till HIF!